Internazionale wint simpel van Juventus

Internazionale klopte op overtuigende wijze Juventus. De Milanese ploeg blijft zo meedoen in de strijd om een plek in de voorronde van de Champions League. De Turijnse titelverdediger zit in een flinke dip.

Inter, waar Andy van der Meyde geen deel uitmaakte van de selectie, won met 3-2 en gezien het spelbeeld was die uitslag zeer terecht. Juve kon weinig uitrichten tegen de nerazzurri. De ploeg van coach Alberto Zaccheroni zette de bezoekers vanaf de aftrap onder druk en Juventus deed niet veel meer dan toekijen en hopen op een geslaagde counter.

Die counter zou een keer lukken, want in de 25ste minuut kopte Kily González een voorzet van Mauro Camoranesi achter zijn eigen doelman Alberto Fontana. Daarmee maakte de Argentijnse linkspoot de vlot verkregen voorsprong van zijn Inter ongedaan. De toevalstreffer zou uiteindelijk niet veel uitmaken, want uitgezonderd de vijf minuten die volgden na de ongelukkige 1-1 liet Inter zich niet gek maken.

Obafemi Martins had de score al in de zesde minuut geopend. Dejan Stankovic legde knap breed, zodat de negentienjarige Nigeriaan de bal in het lege doel kon schuiven. In de laatste minuut voor rust kwam Internazionale opnieuw op voorsprong. Stankovic ging met alle plezier liggen in de zestien na een sliding van Gianluca Zambrotta, waarna Pierluigi Collina op aandringen van zijn assistent naar de stip wees. Christian Vieri schoot vanaf elf meter bijna door het net.

Vlak na rust was het duel beslist. Ivan Cordoba verlengde een hoekschop van Javier Fárinos, waarna Stankovic bij de tweede paal simpel afrondde. Juventus leek na de 3-1 al op te geven. Een kwartiertje na de goal van Stankovic moest bovendien Paulo Montero weer eens van het veld met een rode kaart, ditmaal na twee gele prenten.

Pas in blessuretijd deed Juventus iets terug, Marco Di Vaio kopte fraai binnen. Het was te laat om het Inter echt gevaarlijk te zijn.

Juventus heeft uit de laatste vier duels slechts vier punten vergaard. Bovendien lijkt de club afscheid te moeten nemen van de landstitel omdat de achterstand op koploper AC Milan is gegroeid tot tien punten met nog zes wedstrijden op het programma. Inter volgt op een punt van Lazio Roma en Parma. De drie clubs strijden voor de vierde plek in de Serie A.