Internazionale wint na snelle start, AC Milan onderuit

Sampdoria moest na vier overwinningen een nederlaag slikken. Internazionale had aan een droomstart genoeg voor drie punten en AC Milan verloor van Udinese.

Fiorentina-Sampdoria 2-0Sampdoria heeft de winnende serie van vier duels op rij moeten loslaten. Tegen Fiorentina ging het met 2-0 onderuit. Stevan Jovetic bevestigde zijn uitstekende vorm door zijn ploeg de weg te wijzen. In volledige vrijheid kon hij van dichtbij voor de 1-0 zorgen. Nadat Sebastien Frey enkele keren knap redding had gebracht voor de thuisploeg, was het Alberto Gilardino die in de 66ste minuut het aantrekkelijke duel besliste. De spits maakte zijn 110e treffer in de Serie A met een kopbal uit een afgemeten voorzet van Juan Manuel Vargas.

Internazionale-Napoli 3-1Internazionale schoot ziedend snel uit de startblokken. Binnen vijf minuten leidde de ploeg van José Mourinho - die vanwege een schorsing niet op de bank zat - met 2-0. Bij een scrimmage voor het doel van Napoli was Samuel Eto'o de meest alerte. Op aangeven van Maicon maakte Diego Milito de perfecte start compleet.

Na ruim een half uur kopte Lúcio een hoekschop binnen voor 3-0. Kort daarna deed Napoli iets terug via Ezequiel Lavezzi. In de tweede helft bleef Wesley Sneijder achter in de kleedkamer en beperkte de ploeg uit Milaan zich tot de counter. Doelpunten vielen er niet meer.

Udinese-AC Milan 1-0Met Klaas-Jan Huntelaar en Ronaldinho op de bank en Clarence Seedorf in de basis leed Milan de tweede nederlaag van het seizoen. De ploeg van Leonardo stelde wederom teleur. Het begon het duel aardig en ontwikkelde wat druk op het doel van Udinese met als grootste kans een schot van Seedorf, dat net over het doel vloog. AC Milan mocht de bal hebben, maar was nauwelijks gevaarlijk.

Na 22 minuten nam Udinese via Antonio Di Natale de leiding. Met Ronaldinho en Huntelaar (laatste kwartier en onopvallend) in de ploeg ging AC Milan nog op zoek naar de gelijkmaker. De beste kans kreeg Seedorf, maar met doelman Samir Handanovic verslagen zag de middenvelder zijn inzet geblokt door Maurizio Domizzi. Mathieu Flamini kreeg in de slotfase nog zijn tweede gele kaart en AC Milan moet het zondag tegen Bari zonder de Fransman doen.

Palermo-AS Roma 3-3Een spectaculair duel kreeg geen winnaar en dat was terecht. Matteo Brighi opende na twintig minuten de score voor AS Roma, dat Palermo via Igor Budan gelijk zag maken. Nog voor rust hadden de Romeinen weer de leiding. Nicolas Burdisso kopte raak uit een hoekschop. Nog geen minuut later was er echter alweer de gelijkmaker. Fabrizio Miccoli profiteerde van defensief geklungel. Antonio Nocerino leek in de 56ste minuut lang voor de beslissing gezorgd te hebben. Francesco Totti tekende echter twee minuten voor tijd voor de gelijkmaker.