Internazionale weken zonder Japanse back Nagatomo

Internazionale kan waarschijnlijk zeker twee maanden geen beroep doen op Yuto Nagatamo. De Japanse linksachter liep zaterdag in het oefenduel in Dublin met Celtic (1-1) een zware schouderblessure op.

Internazionale weken zonder Japanse back Nagatomo

Nagatomo is samen met de dokter van Inter direct teruggereisd naar Milaan. De schouder van de Japanner is ontwricht en gevreesd wordt voor schade aan de banden in het gewricht. Onderzoeken moeten de precieze aard van de kwetsuur uitwijzen. Nagatomo mist in ieder geval de wedstrijd om de Italiaanse Super Cup tegen AC Milan van aanstaande zaterdag in Peking en de competitiestart in het laatste weekend van augustus.

Nagatomo (24) werd afgelopen zomer definitief overgenomen van Cesena. In januari kwam hij al op huurbasis naar Milaan. Trainer Gian Piero Gasperini zag in de Aziaat de ideale linksachter in zijn 3-4-1-2-systeem, omdat Nagatomo veel drang naar voren heeft. De kans dat ex-Ajacied Cristian Chivu de plek van Nagatomo in zal nemen lijkt aanzienlijk.

Nagatomo is na doelman Emiliano Viviano de tweede Inter-speler die langdurig uit de roulatie is. De technische staf besloot vanwege de kruisbandblessure van de sluitpost de nog vakantie vierende eerste keus Júlio César eerder terug te halen. Hij zal zaterdag in Peking ook spelen. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's