Internazionale verliest van promovendus Novara

De vraag is hoe lang Gian Piero Gasperini nog trainer is van Internazionale. Dinsdagavond ging zijn ploeg op beschamende wijze onderuit tegen Novara: 3-1.

De zwakke openingsfase was exemplarisch voor de Milanese grootmacht, waar overigens basisplaatsen waren voor Wesley Sneijder én Luc Castaignos. Al na enkele minuten spelen moest doelman Júlio Cesar handelend optreden na een kolossale fout van Lúcio en uit de daaropvolgende hoekschop haalde Cristian Chivu de bal van de lijn.

Kort voor rust zette Riccardo Meggiorini de promovendus op voorsprong. Inter stelde daar enkel met een aantal afstandsschoten van Sneijder iets tegenover. Pas diep in de tweede helft kwam in de 1-0 stand verandering.

Andrea Ranocchia moest een grove charge bekopen met een rode kaart en de toegekende strafschop werd koelbloedig benut door Marco Rigoni. Toen zowel Sneijder als Castaignos al door Gasperini naar de kant waren gehaald, verkleinde Esteban Cambiasso de achterstand, maar in blessuretijd bracht Rigoni de eindstand op 3-1.

Internazionale is na de nederlaag afgezakt naar de vijftiende plaats in de Serie A, met een schamel punt uit drie duels. Voor het eerst sinds het seizoen 1983/84 slaagt Inter er niet in één van de eerste drie competitiewedstrijden te winnen. Foto: VI Images