Internazionale simpel naar halve finale Coppa

Internazionale plaatste zich met duidelijke cijfers voor de halve finales van de Coppa Italia. Hekkensluiter Atalanta kreeg in het Giuseppe Meazza met 3-0 op de broek, nadat het eerder al met 1-0 van de Milanese ploeg had verloren in Bergamo.

Internazionale simpel naar halve finale Coppa

Alvaro Recoba zette Inter na een half uur op voorsprong. De Uruguayaan tikte van dichtbij de bal in het doel op aangeven van Julio Ricardo Cruz. Niet veel later verdubbelde Emre Belözoglu het verschil met een laag schot. En in de 55ste minuut besliste Cruz het tweeluik. De oud-Feyenoorder kopte een voorzet van Recoba achter doelman Alex Calederoni.

Inter is de eerste halve finalist. De drie andere kwartfinales worden pas volgende maand beslist. De Milanese club mocht zijn tweede bekerduel eerder afwerken omdat de ploeg van coach Roberto Mancini op 15 maart tegen FC Porto speelt in de Champions League.

Bij de nerazzurri speelde Edgar Davids negentig minuten mee. Andy van der Meyde startte eveneens in de basis, maar halverwege bleef hij in de kleedkamer achter en nam Adriano zijn plaats in.

Bekijk hier al onze video's