Internazionale profiteert niet van nederlaag Juventus

Internazionale heeft niet geprofiteerd van het verlies van Juventus. Juve ging zondag met 1-0 onderuit bij AC Milan, Inter leed een 1-0 nederlaag bij Parma.

Internazionale profiteert niet van nederlaag Juventus

Dat het halverwege 0-0 stond, was eigenlijk een wonder. Beide ploegen zochten veelvuldig de aanval en kregen goede kansen. Voormalig-Inter-speler Jonathan Biabiany was met zijn dribbels een plaag voor de Milanese defensie. Een schot van afstand van de buitenspeler raakte de paal. Namens Inter waren Freddy Guarín en Esteban Cambiasso dichtbij een treffer.

Na ruim een uur ranselde Parma-doelman Antonio Mirante een schot van Guarín uit zijn doel. Inter zette in het tweede bedrijf meer aan en dwong Parma in de verdediging. Nadat het offensief van Inter voorbij was, ging Parma toch weer op zoek naar de winst.

Een kwartier voor tijd kwam Parma op 1-0. Nicola Sansone stoomde vanaf eigen helft op en schoot van buiten het strafschopgebied laag en hard raak. Philppe Coutinho was nog dichtbij de gelijkmaker, maar voor het vierde jaar op rij won Parma thuis van Inter.

Internazionale blijft vier punten achter Juventus staan. Napoli heeft door de 1-0 zege op Cagliari de tweede plek (op twee punten van Juve) overgenomen in de Serie A.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's