Internazionale pakt zonder Sneijder eerste thuiswinst

Internazionale heeft het duel met Fiorentina winnend afgesloten. De Milanezen wonnen in eigen huis met 2-1 van de club uit Florence en blijven meedoen in de bovenste regionen van de Serie A.

Zonder de geblesseerde Wesley Sneijder begon Internazionale uitstekend aan de wedstrijd. De ploeg van trainer Andrea Stramaccioni behaalde dit seizoen nog geen punt in eigen huis en wilde deze negatieve reeks beëindigen. Na een kwartier spelen kreeg de thuisploeg een strafschop nadat Javier Zanetti de bal tegen de arm van Gonzalo Rodriguez schoot. Diego Milito benutte het buitenkansje.

Een minuut later kon Milito de voorsprong verdubbelen, maar hij volleerde de bal tegen de lat. Na een half uur werd het alsnog 2-0. Antonio Cassano bleef koel na een mooi overstapje van Esteban Cambiasso en schoot raak. Fiorentina, dat nog altijd zonder de geblesseerde Mounir El Hamdaoui speelde, verkleinde de marge vlak voor rust na een knappe kopbal van Romulo.

Na rust greep Fiorentina het initiatief en ging het op zoek naar de gelijkmaker. Met nog een half uur te gaan moest Viola echter verder met tien man. Rodriguez kreeg voor een charge van achteren op Yuto Nagatomo zijn tweede gele kaart en moest inrukken. Fiorentina probeerde het in ondertal nog, maar was niet meer bij machte om de stand gelijk te trekken.

Internazionale zet met de eerste overwinning in eigen huis deze competitie de achtervolging in op Juventus en Napoli. Met twaalf punten heeft het nu vier punten minder dan de twee koplopers. Fiorentina blijft op acht punten steken. Foto: VI Images