Internazionale neemt verder afstand van Juventus

Internazionale heeft de voorsprong op Juventus vergroot tot acht punten. De Milanezen wonnen van Fiorentina, terwijl Juventus op Sardinië onderuit ging bij Cagliari.

Internazionale neemt verder afstand van Juventus

Internazionale-Fiorentina 1-0Koploper Internazionale had forse wonden te likken na dinsdag kansloos te zijn geklopt door Barcelona (2-0) in de Champions League. Het aan de poorten van de top-posities rammelende Fiorentina leek daarvoor niet de ideale tegenstander. Wesley Sneijder was afwezig vanwege zijn blessure.

De ploeg van José Mourinho ving de wedstrijd energiek aan en drong de bezoekers ver terug. Waar Diego Milito, Sulley Muntari, Ricardo Quaresma en Samuel Eto'o gevaarlijk waren, was lang het enige wapenfeit van de bezoekers was een kopbal van Alberto Gilardino uit een standaardsituatie.

Nadat Inter maar kansen bleef missen, knalde Gilardino na een mooie actie hard op de paal. In de slotfase hengelde de thuisploeg toch de zege binnen. Milito werd neergelegd door Gianluca Comotto binnen het strafschopgebied. De Argentijnse aanvaller benutte de penalty door Sebastien Frey de verkeerde kant op te sturen.

Cagliari-Juventus 2-0Na het 2-0 verlies in de Champions League tegen Girondins Bordeaux, kreeg Juventus weer een tegenslag te incasseren. Op Sardinië was de ploeg machteloos tegen het prima Cagliari. Na al enkele kansen te hebben gekregen nam de ploeg na een half uur de voorsprong. Nenê schoot van ruim twintig meter dermate hard dat topkeeper Gianluigi Buffon kansloos bleef.

Pas met het inbrengen van de nog niet volledig fitte Alessandro Del Piero na een uur, kwam Juventus beter in zijn spel. Vlak voor tijd profiteerde Alessandro Matri echter van de ruimte die Juve moest toestaan in de defensie. De invaller liet Fabio Cannavaro en Buffon kansloos.

Atalanta Bergamo-AS Roma 1-2Atalanta kende een prima start van de wedstrijd. Gelanceerd door Tiberio Guarante schoot Fabio Ceravolo op voorsprong. AS Roma weigerde bij de pakken neer te zitten en herstelde vlot van de vroege achterstand. Nadat Francesco Totti en Juan kansen onbenut had gelaten, kopte Mirko Vucinic, vlak voor rust, een hoekschop van Claudio Pizarro binnen.

Na ruim een uur besliste Simone Perrotta de wedstrijd in Romeins voordeel. De middenvelder kopte een voorzet van Vucinic binnen.

Bekijk hier al onze video's