Internazionale kampioen na nieuwe nederlaag Milan

Voor de vierde keer op rij is Internazionale kampioen van Italië geworden. AC Milan ging bij Udinese met 2-1 onderuit, waardoor de stadsgenoot niet meer achterhaald kan worden.

Udinese was al aan een uitstekende reeks bezig en boekte zijn zesde overwinning op rij. Voor rust opende Gaetano D'Agostino (foto) de score door een strafschop te benutten, na een overtreding van Paolo Maldini.

Vroeg in de tweede helft verdubbelde Cristian Zapata de voorsprong. De verdediger reageerde alert toen de bal uit een hoekschop voor zijn voeten kwam en volleerde de bal achter Milan-doelman Dida.

Filippo Inzaghi kreeg nog enkele goede kansen op de aansluitingstreffer, deze kwam echter te laat. Pas in blessuretijd kopte Massimo Ambrosini de 2-1 binnen, maar spannend werd het niet meer in Udine.

Door het verlies blijft het verschil met Internazionale zeven punten, AC Milan heeft echter nog maar twee duels te gaan. Udinese klimt naar de zevende plaats en maakt daarom nog kans op plaatsing voor de Europa League.