Internazionale herrezen uit graf na ontslag De Boer

Reacties

Bij Internazionale heeft niemand het nog over de teleurstellende resultaten onder Frank de Boer. De Nerazzuri zijn onder Stefano Pioli helemaal opgeleefd en boekten zondag voor de eerste keer sinds 2012 de zesde competitiezege op rij.

Internazionale herrezen uit graf na ontslag De Boer

Door een doelpunt van João Mário wist Inter zondag ook Palermo te verslaan: 0-1. Daarmee deed Inter oude tijden herleven. De laatste keer dat de huidige nummer vijf in de Serie A zes keer op rij won in de competitie, was in november 2012.

In de eerste maanden van het huidige seizoen onder De Boer hielden waarschijnlijk maar weinig mensen voor mogelijk dat Inter dat kunstje van vier jaar geleden zou herhalen. De ex-coach van Ajax haalde in elf duels slechts veertien punten en moest op 1 november het veld ruimen.

Sinds het vertrek bij De Boer lijkt Inter te zijn herrezen uit het graf. In de laatste elf wedstrijden behaalde de ploeg in totaal liefst 25 punten. Daarmee ontpopt Inter zich over die periode zelfs tot een van de best presterende ploegen in de Serie A. AS Roma (24 punten) deed het in de laatste tien wedstrijden net zo goed en iets beter dan Napoli (24).

Prestaties Serie A-grootmachten sinds vertrek Frank de Boer
Team Resultaten in de Serie A
1. Internazionale 11-25
2. AS Roma 10-24
3. Napoli 10-24
4. Juventus 9-21
5. Lazio 10-19

Frank de Boer werd op 1 november ontslagen door Inter. Voor bovenstaande tabel hebben we alle competitiewedstrijden sinds dat moment meegeteld.

Positief
Volgens trainer Pioli is de knappe reeks van zes zeges vooral te danken aan de houding van zijn ploeg. 'De kracht van dit team komt voort uit de geweldige spelers. Vanaf het eerste moment heb ik alleen maar een positieve instelling van ze gezien. Mijn taak als coach is gewoon om zo min mogelijk fouten te maken.'

Het gat met koploper Juventus bedraagt nog liefst negen punten. Toch is het vertrouwen bij Inter, dat momenteel vijfde staat met 39 punten, volledig terug. Ook de titel wordt niet langer voor onmogelijk gehouden. 'Dat is wel iets waar we aan denken', erkende doelpuntenmaker Mário bij Gazzetta dello Sport. 'We missen het gevoel dat hoort bij een kampioenschap. Dit team heeft heel veel kwaliteit en de coach Pioli kent deze competitie. We moeten gewoon hard blijven werken.'

Inter, dat in 2010 voor de laatste keer kampioen werd, weet na 5 februari of die titeldroom nog realistisch is. Dan neemt de ploeg van Pioli het op tegen Juventus.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.