Internazionale en Milito zetten AC Milan te kijk in derby

Internazionale verkocht AC Milan een gevoelige klap (4-2), waarmee het zelf goede zaken deed. En en passant werd de rivaal ook onttroond als Italiaans kampioen.

De winst in de zinderende derby kwam Inter toe. De openingstreffer van Diego Milito na voorbereidend werk van Wesley Sneijder na minder dan een kwartier was verdiend te noemen. Dat de formatie van trainer Andrea Stramaccioni kort na rust tegen een 2-1 achterstand aankeek, had te maken met het onbenut laten van kansen en een omstreden beslissing van scheidsrechter Nicola Rizzoli.

De arbiter zag op slag van rust in een correcte actie van Inter-keeper Júlio César ten opzichte van Kevin-Prince Boateng aanleiding om AC Milan een strafschop toe te kennen. Zlatan Ibrahomivic ontfermde zich met succes over deze buitenkans en sloeg koud een halve minuut in de tweede helft na een knappe individuele actie opnieuw toe.

Waar Wesley Sneijder met een schot van veertig meter net niet slaagde, daar kwam Inter acht minuten na de 1-2 met een adequaat antwoord op de onverwachte opleving van AC Milan. Na een domme actie van Ignazio Abate kreeg het een buitenkans van elf meter in de schoot geworpen. Milito verzilverde de toegekende strafschop, zoals hij dat ook deed na de ongelukkige handsbal van Alessandro Nesta in de 79ste minuut.

Maicon schoot drie minuten voor het einde met een zinderend schot de hoop van de Rossoneri op een ontsnapping aan diggelen. AC Milan verloor meer dan alleen de stadsderby. De ploeg van trainer Massimiliano Allegri moest door de nederlaag de hoop op prolongatie van de Italiaanse titel opgeven. Juventus, dat met 2-0 won van Cagliari, is de nieuwe Italiaanse kampioen.

Inter verbeterde de eigen uitgangspositie in de strijd om een Europees ticket. Voorlopig vallen de Nerazzurri als nummer zes buiten de boot, maar met een wedstrijd tegen directe concurrent Lazio voor de boeg hebben ze kwalificatie voor de Europa League in eigen hand. Zelfs plaatsing voor de voorronde van de Champions League behoort nog tot de mogelijkheden voor Inter. Foto: VI Images