Internazionale alleen op kop

Internazionale pakte de koppositie in de Serie A. De Milanese ploeg speelde gelijk tegen Udinese, maar het ene punt was genoeg om Chievo achter zich te laten. Scheidsrechter Trentalange nam in het laatste kwartier twee dubieuze beslissingen tegen Inter.

Udinese verdiende minstens een punt in het thuisduel tegen Inter, maar had wel de hulp van de scheidsrechter nodig om langszij te komen. Trentalange nam in het laatste kwartier twee dubieuze beslissingen, waarover Inter-coach Héctor Cúper zich zeer boos maakte.

Eerst stuurde de scheidsrechter in de 74ste minuut Stéphane Dalmat met rood van het veld nadat hij de ontsnapte Roberto Sosa onderuithaalde. De arbiter oordeelde dat de Fransman een doorgebroken speler onderuitschopte, maar had niet gezien dat er tussen Sosa en het doel van Francesco Toldo nog een andere Inter-verdediger stond.

Het tiental van Inter hield toch eenvoudig stand, maar moest vijf minuten voor tijd toch buigen toen Trentalange wel erg gemakkelijk een strafschop toekende aan Udinese. Sosa liet zich na een duwtje van Ivan Cordoba zeer Zuid-Amerikaans vallen, waarna David Di Michele de gelijkmaker binnen knalde vanaf elf meter.

Daarmee vlakte hij de voorsprong van Inter uit, die was ontstaan na een fout van Udinese-verdediger Samuel Caballero. Nicola Ventola profiteerde van de misser en schoot de nerazurri in de zestigste minuut op voorsprong.

Bekijk hier al onze video's