Internationals melden zich in Noordwijk bij Van Gaal

Het Nederlands elftal verzamelt zich maandagmiddag in Huis ter Duin in Noordwijk. Dinsdag zal de ploeg rond het lunchuur vertrekken naar Portugal, waar woensdagavond de oefeninterland in Faro op het programma staat.

Internationals melden zich in Noordwijk bij Van Gaal

Omdat Daryl Janmaat (Feyenoord) en Stijn Schaars (PSV) geblesseerd afhaakten en Ricardo van Rhijn (Ajax) als vervanger werd opgeroepen, bestaat de spelersgroep nog uit 21 man. Onder hen is met FC Augsburg-rechtsback Paul Verhaegh één mogelijke debutant. Ook de zondag nog ziek uitgevallen Ajax-doelman Kenneth Vermeer meldde zich in Noordwijk. Hij is hersteld.

'Ik heb het zojuist op internet gelezen', reageerde Verhaegh onlangs tegenover Voetbal International na zijn verrassende oproep. 'Ik kom net van de training en hoor dat ik erbij zit. Nee, ik ben nog door niemand van de KNVB gebeld. Dus als het klopt, is dit een heel grote verrassing.'

'In de tijd van Bert van Marwijk als bondscoach is er wel eens geïnformeerd. Maar de laatste jaren was ik er natuurlijk wat minder mee bezig. Ik ben al 29 en momenteel krijgen veel jonge spelers een kans in Oranje. Dus ik mag hier wel trots op zijn.'

Maandagavond zal de selectie van bondscoach Louis van Gaal trainen op de velden van Quick Boys in Katwijk, voordat de spelersgroep naar Portugal vertrekt.

Overigens is Portugal een ware Angstgegner van Oranje. Van de elf ontmoetingen won Nederland er slechts één. Drie keer eindigde het duel in een remise en zeven keer trok Portugal aan het langste eind. Op het afgelopen EK was Portugal in de groepsfase te sterk. Op het EK van 2004 en het WK van 2006 was Portugal ook al de ploeg die Oranje naar huis stuurde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen