Internationale vakbonden vinden Van Praag beste kandidaat

Reacties

Michael van Praag is volgens de internationale vakbonden, verenigd in de ITUC, de beste kandidaat om voorzitter van de wereldvoetbalbond (FIFA) te worden.

Internationale vakbonden vinden Van Praag beste kandidaat

De bondsvoorzitter van de KNVB scoorde het best op het vlak van de arbeidsrechten. De ITUC onderzocht uitspraken en plannen van de kandidaten op drie punten: de rechten van arbeiders in Qatar, de werkomstandigheden bij de bouw van stadions in de toekomst en corruptie in het voetbal.

Tijdens de verkiezingen op 29 mei neemt Van Praag het op tegen Luis Figo, prins Ali en de huidige voorzitter Sepp Blatter. 'De FIFA kan zichzelf redden uit de catastrofe van moderne slavernij rond de bouwwerkzaamheden in Qatar, door een kandidaat te kiezen die zich sterk maakt voor mensenrechten', aldus ITUC-voorzitter Sharan Burrow.

De FNV, dat bij de ITUC aangesloten is, is blij met de positieve beoordeling van Van Praag. 'Wij vinden het een goed statement dat Van Praag drie voldoendes krijgt op het gebied van mensenrechten en de strijd tegen corruptie', stelt voorzitter Ton Heerts. 'Buiten alle ellende die ermee gepaard gaat, is dit toch een positief bericht. Hij krijgt van ons groen licht voor zijn kandidatuur.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.