International van Honduras doodgeschoten

Arnold Peralta, international van het nationale elftal van Honduras, is vermoord. De 26-jarige middenvelder van Club Deportivo Olimpia uit hoofdstad Tegucigalpa werd in zijn woonplaats La Ceiba doodgeschoten op de parkeerplaats van een winkelcentrum.

International van Honduras doodgeschoten

Lokale media melden dat de politie heeft laten weten dat Peralta onder vuur werd genomen door diverse schutters. Het motief is nog onduidelijk. Honduras wordt geplaagd door bendegeweld.

Peralta speelde sinds kort weer in zijn vaderland, dat hij met zijn overgang van Club Deportivo Vida naar Rangers FC in 2013 had verlaten. De 29-voudig international liet in januari van dit jaar zijn contract met de Schotse club ontbinden en keerde later terug naar zijn vaderland.

Osman Madrid, directeur van de Hondurese voetbalbond (FENAFUTH), heeft in een reactie het overlijden bevestigd en zijn medeleven uitgesproken naar de nabestaanden. 'Dit is een tragische dag. Honduras rouwt.'

Peralta zou komende week met Honduras aantreden tegen Cuba in een vriendschappelijk duel. Hij nam met zijn land deel aan de Olympische Spelen van 2012 in Londen, maar was niet van de partij op het WK van 2014 in Brazilië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen