Interim-bondscoach leidt Mexico naar overtuigende start op Gold Cup

Reacties

Mexico is de strijd om de Gold Cup overtuigend begonnen. Met Jorge Sánchez en Edson Álvarez in de basis boekte El Tri een ruime overwinning op Honduras (4-0).

Interim-bondscoach leidt Mexico naar overtuigende start op Gold Cup
© Pro Shots

Bondscoach Jaume Lozano beleefde een prettige (interim-)rentree bij de Mexicanen, die een week voor het toernooi afscheid namen van zijn voorganger Diego Cocca. De Argentijn moest een tegenvallend WK bekopen met een vroegtijdig ontslag. Onder leiding van Lozano hoopt Mexico de negende Gold Cup in de historie van het land in de wacht te slepen.

De start was veelbelovend. Met Sánchez en Álvarez in de gelederen werd Honduras getrakteerd op een stevige nederlaag. Luis Romo nam de eerste twee doelpunten voor zijn rekening, Orbelín Pineda en Luis Chávez voerden de score vervolgens op. Santiago Giménez viel na een uur in, maar kon geen rol van betekenis spelen.

Haïti verslaat Qatar
In de andere wedstrijd in Groep B won Haïti, waar Carlens Arcus (Vitesse) de hele wedstrijd speelde, van Qatar (2-1). Frantzdy Pierrot nam in de zevende minuut van de extra tijd het winnende doelpunt voor zijn rekening. Dat betekent dat Mexico en Haïti op koers liggen voor de knock-outfase.

In Groep A heeft Trinidad & Tobago de macht gegrepen. Waar de Verenigde Staten niet verder kwamen dan een teleurstellend gelijkspel tegen Jamaica (1-1), won Trinidad & Tobago eenvoudig van St. Kitts & Nevis (3-0). Daarmee debuteerde St. Kitts & Nevis, dat in de kwalificatie verantwoordelijk was voor de verrassende uitschakeling van Curaçao, met een nederlaag op het toernooi om de Gold Cup.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.