Interesse 'grote clubs' streelt Dortmund-spits Barrios

De goede prestaties van Lucas Barrios tijdens het afgelopen seizoen zijn niet onopgemerkt gebleven. De doelpuntendrang van de Borussia Dortmund-spits wekte de belangstelling van onder meer Fiorentina en AC Milan.

Interesse 'grote clubs' streelt Dortmund-spits Barrios

De 25-jarige Barrios verruilde in 2009 – voor ruim vier miljoen euro – het Chileense Colo Colo voor Borussia Dortmund. In zijn eerste seizoen in de Bundesliga toonde de spits zich uitermate productief. In 33 duels kwam hij tot 19 doelpunten en werd daarmee derde op de topschutterslijst.

Volgens Bild zouden onder meer Manchester City, Fiorentina, Napoli en AC Milan de aanvaller als een welkome versterking zien. Barrios zelf houdt de transferdeur op een klein kiertje. 'Het is duidelijk dat ik na het WK terugkeer naar Dortmund. Ik heb nog een contract tot 2014. Maar ik weet ook dat er een tijd komt dat de club het geld dat ze in mij hebben geïnvesteerd terug wil zien.' Borussia Dortmund liet al weten dat er nog geen officieel bod is uitgebracht op Barrios.

Barrios bereidt zich momenteel met de selectie van Paraguay voor op het WK in Zuid-Afrika. De aanvaller is weliswaar geboren in Argentinië, maar heeft een Paraguayaanse moeder en vroeg met succes een paspoort voor zijn nieuwe voetballand aan.

Wanneer de spits ook tijdens het WK zijn doelpunten weet te maken, zullen de interesse én de vraagprijs alleen maar toenemen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen