Inter-coach Leonardo op de bres voor 'falende' Eto'o

Leonardo neemt zijn spits Samuel Eto'o de gemiste kans in het topduel met Juventus geenszins kwalijk. De Kameroener miste zondag bij een 1-0 achterstand een levensgrote kans (zie onderstaand filmpje).

Inter-coach Leonardo op de bres voor 'falende' Eto'o

'Je moet van goede huize komen om een geweldenaar als Eto'o te bekritiseren', stelt de Braziliaanse oefenmeester. 'Hij heeft al 27 keer gescoord. Dit kan altijd een keer gebeuren. Wat mij betreft is er in ieder geval geen probleem. Hoe kun je nou iemand met de grond gelijk maken na een dergelijke actie? Hij doet het toch niet expres.'

Leonardo spreekt zelfs van een samenzwering. 'Het lijkt wel alsof er een massale aanval op Internazionale is afgekondigd en alsof de criticasters erop wachten dat wij wedstrijden verliezen. Maar de titelrace is nog steeds open. Niemand kan het kampioenschap al claimen. Bovendien spelen wij de laatste tijd goed en beschikken we over het beste team van de wereld.'

De nieuwe blessure van een andere Inter-aanvaller, Diego Milito, en het feit dat aanwinst Giampaolo Pazzini niet speelgerechtigd is – hij speelde al met Sampdoria tegen Werder Bremen – levert Internazionale hoofdbrekens op voor de komende Champions League-confrontaties met Bayern München.

Voor de reprise van de finale van vorig seizoen kan trainer Leonardo geen beroep doen op de Milito. De maker van beide doelpunten in de eindstrijd tussen beide clubs van het voorbije seizoen is voor de vierde keer deze jaargang geveld door een spierblessure. Milito was vorig seizoen belangrijk voor Inter, maar door de komst van Pazzini is zijn situatie veranderd.

Door de Europese afwezigheid van Pazzini wilde Leonardo tegen Bayern Milito aan aanvalsleider Eto’o koppelen. Nu zal Goran Pandev waarschijnlijk vanaf de linkerkant de Kameroener voorin vergezellen. Eto'o blijft daardoor dé troef van de Champions League-houder. Ook dit is dus een reden voor Leonardo zijn spits vertrouwen te schenken.

De misser van Eto'o

Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's