Inter zonder Sneijder naar simpele zege op Cagliari

Internazionale heeft zaterdagavond zonder veel moeite zijn derde competitiezege van dit seizoen geboekt. De kwakkelende ploeg van trainer Claudio Ranieri was op eigen veld met 2-1 te sterk voor middenmoter Cagliari.

Inter, dat zonder de geblesseerd geraakte Wesley Sneijder aan zijn tiende Serie A-duel van deze jaargang begon, was in de eerste helft twee keer dicht bij een doelpunt. Zo belandde een schot van spits Giampaolo Pazzini via de vingers van doelman Michael Agazzi tegen de lat en raakte ook een vrije trap van aanvaller Mauro Zarate (foto) via diezelfde Agazzi de dwarsligger.

Binnen een kwartier na rust kwam de thuisclub wél op een verdiende voorsprong. Via een vrije trap van invaller Ricky Álvarez kwam de bal via Pazzini voor de voeten van Thiago Motta, die feilloos raak schoot: 1-0. Zes minuten later verdubbelde Philippe Coutinho de marge met een van richting veranderd schot: 2-0.

Cagliari, waar trainer Davide Ballardini voor het eerst op de bank zat als opvolger van de pas ontslagen Massimo Ficcadenti, deed in de slotfase nog wel wat terug via de Argentijnse invaller Joaquin Larrivey, maar de zege van Inter kwam niet meer in gevaar.

Bij Internazionale, dat nu op elf punten uit elf competitiewedstrijden staat, keerde doelman Julio César terug onder de lat. De Braziliaanse sluitpost kampte de voorbije weken met een dijbeenblessure. Foto: VI Images