Inter wint ruim en passeert Napoli voor plaats twee

Internazionale won zelf afgetekend van Genoa met 5-2 en passeert op de ranglijst van de Serie A Napoli, dat niet verder kwam dan 0-0 tegen Brescia, voor plaats nummer twee.

Internazionale-Genoa 5-2Met Mario Balotelli, die nu voor Manchester City speelt, op de tribune speelde Internazionale een zeer moeizame eerste helft. Nadat eerder Paloschi een grote kans had laten liggen voor Genoa, bracht Rodrigo Palacio vijf minuten voor tijd op voorsprong. Een goed uitgevoerde counter had de Argentijn als eindpunt.

In de tweede helft kwam Inter echter furieus uit de startblokken en stond ruim tien minuten na de hervatting op een 3-1 voorsprong. Giampaolo Pazzini had op aangeven van Maicon voor de gelijkmaker gezorgd en Samuel Eto'o toonde zich daarna weer de vlijmscherpe aanvaller die al jaren zich uiterst productief toont. Bij de eerste ging Genoa-goalie Eduardo ernstig in de fout bij een schot van Goran Pandev zodat de Kameroener eenvoudig kon binnen tikken. Zijn tweede was fraaier toen hij drie verdediger van Genoa het bos in stuurde alvorens doeltreffend uit te halen.

Daarmee was de ban gebroken en bereidde Wesley Sneijder de vierde van Inter voor. Eto'o leidde goed de aandacht af na een voorzet van de Utrechter en Pandev kon makkelijk scoren. Invaller Yuto Nagatomo zorgde met zijn eerste treffer voor Inter voor de 5-1 voordat Mauro Boselli namens Genoa de eindstand op het scorebord kopte.

Napoli-Brescia 0-0Napoli heeft zich maar matig hersteld van de 3-0 nederlaag tegen koploper AC Milan van afgelopen maandag. Tegen laagvlieger Brescia kwam het niet verder dan een doelpuntloze remise. Napoli had het betere van het spel, maar kwam evenzogoed regelmatig goed weg als de bezoekers een counter plaatsten. Waar Edinson Cavani enkele goede kansen niet tot doelpunt promoveerde en Juan Zuniga ook een goede kans verprutste, kwam het nog goed weg toen goalie Morgan De Sanctis vlak voor tijd, bij een tegenstoot, Andrea Caracciolo knap van scoren hield.

Overige uitslagenSampdoria-Cesena 2-3Fiorentina-Catania 3-0Udinese-Bari 1-0Bologna-Cagliari 2-2Chievo-Parma 0-0 Foto: VI Images