Inter wint in Florence, Genoa sterkste in stadsderby

Dankzij uitblinker Samuel Eto'o heeft Internazionale het uitduel met Fiorentina gewonnen. Genoa won de stadsderby tegen Sampdoria door een schitterende treffer van Rafinha.

Fiorentina - Internazionale 1-2Inter, met Wesley Sneijder in de basis, begon uitstekend aan de wedstrijd in Florence. In de zesde minuut kwamen de bezoekers op voorsprong door een eigen doelpunt van Michele Camporese, die een voorzet van Eto'o achter zijn eigen doelman werkte. Fiorentina liet zich echter niet uit het veld slaan door de snelle tegentreffer en kreeg in de eerste helft kans op kans.

Júlio César redde tot twee keer goed op een inzet van Adrian Mutu, terwijl Mario Santana uit een hoekschop voorlangs schoot. In de 33ste minuut kwam de thuisclub toch op gelijke hoogte, toen een voorzet van Manuel Pasqual in het doel verdween. Ook na de 1-1 bleef Fiorentina de beste ploeg in het Stadio Artemio Franchi, al wist het na de hervatting weinig meer te creëren.

Ook Inter kreeg na rust weinig kansen, maar bij de eerste echte grote kans sloeg het toe. Na een goede actie van Eto'o aan de rechterkant kon Giampaolo Pazzini van dichtbij binnenschieten. Na de nieuwe voorsprong voor de bezoekers leek Fiorentina wel van slag. De ploeg van trainer Sinisa Mihajlovic werd nog maar nauwelijks gevaarlijk, terwijl Inter nog wel een paar goede kansen kreeg.

Sampdoria - Genoa 0-1Tijdens de afgelopen transferperiode verloor Sampdoria zijn complete voorhoede - Antonio Cassano trok naar AC Milan, terwijl Pazzini bij Inter tekende - en dat was te zien ook in het Communale Luigi Ferraris. Samp werd tegen stadsgenoot Genoa nauwelijks gevaarlijk. Alleen linkshalf Stefano Guberti wist doelman Eduardo een paar keer in problemen te brengen.

Aan de andere kant zorgde Rodrigo Palacio voor veel meer gevaar. In de zevende minuut schoot de Argentijn op de lat. Maar het enige doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door een verdediger. De afgelopen zomer van Schalke 04 overgenomen Rafinha bezorgde Genoa in de 55ste minuut met een schitterend schot van afstand een 1-0 voorsprong, die het niet meer uit handen gaf.

Door de overwinning op Fiorentina stijgt Inter naar de derde plaats in de Serie A. De ploeg van trainer Leonardo passeert Lazio en heeft nu 47 punten uit 25 duels, vijf minder dan koploper AC Milan. Fiorentina blijft tiende staan, al zag het Genoa qua punten op gelijke hoogte komen. Sampdoria zakte van de twaalfde naar de dertiende plaats door het verlies in de stadsderby. Foto: VI Images