Inter wil Barzagli in januari terughalen naar Serie A

Internazionale denkt er serieus over na verdediger Andrea Barzagli terug te halen naar Italië. De 29-jarige speler, die in zijn vaderland speelde voor Ascoli, Chievo en Palermo, staat sinds het seizoen 2008/09 onder contract bij VfL Wolfsburg. De rol van Barzagli bij de Duitsers lijkt echter uitgespeeld.

Inter wil Barzagli in januari terughalen naar Serie A

De international, die inzetbaar is als rechtsback of in het hart van de defensie, ziet een terugkeer naar de Serie A wel zitten. Zijn contract in Wolfsburg loopt aan het eind van dit seizoen af. Als de Duitsers nog een deel van de ooit betaalde twaalf miljoen euro (aan Palermo) willen terugverdienen, dan is een verkoop in januari noodzakelijk.

Inter-trainer Rafael Bénitez liet al weten in de eerste maand van 2011 de verdediging te willen versterken. De Europese en Italiaanse kampioen hoopt Sulley Muntari te betrekken in een eventuele deal. De Ghanese middenvelder is in de ogen van zijn Spaanse oefenmeester overbodig. Bovendien uit Muntari zelf na elke wissel of plek op de reservebank zijn frustraties.

Inter speelt zondagmiddag om 12.30 uur de uitwedstrijd tegen Cagliari. Woensdag staat voor de Italiaans- en Europees clubkampioen het duel in de Champions League met Tottenham Hotspur op het programma en zullen Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart elkaar als tegenstander treffen in Giuseppe Meazza.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen