Inter verslaat Chelsea ondanks bizar eigen doelpunt Kondogbia

Chelsea heeft ook zijn tweede en laatste wedstrijd in de strijd om de International Champions Cup verloren. Internazionale won het toernooi in Singapore. Al ging het na de wedstrijd alleen over het eigen doelpunt van Geoffrey Kondogbia.

Stevan Jovetic zette Inter, dat eerder Bayern München al met 2-0 versloeg, in de extra speeltijd van de eerste helft uit de rebound van een strafschop op voorsprong. Acht minuten na rust verdubbelde de gewilde Ivan Perisic de voorsprong van de Nerazzurri, die daarmee op weg leken naar een eenvoudige zege.

Kondogbia maakte het echter nog even spannend door in de 74ste minuut met een bizarre eigen goal (zie video hieronder) voor de aansluitingstreffer te zorgen. Van grote afstand schoot hij de bal over zijn verbouwereerde doelman Daniele Padelli. Gevolgen voor de overwinning had die treffer niet, want het bleef 2-1.

Eerder had Chelsea al met 3-2 verloren van Bayern München, waardoor het achter Inter en de Duitse kampioen als laatste eindigt. Bij de Londense club begon recordaankoop Álvaro Morata voor het eerst in de basis.