Inter slaat tweede slag met komst Shaqiri

Reacties

Xherdan Shaqiri vervolgt zijn loopbaan bij Internazionale, dat daarmee onder meer Liverpool aftroeft. De Zwitserse vleugelspits komt over van Bayern München.

Inter slaat tweede slag met komst Shaqiri

Inter bevestigt het akkoord met Bayern via de officiële kanalen. De club laat weten dat in de komende dagen het papierwerk rondom de deal wordt afgerond. Daarna zal ook de officiële presentatie van Shaqiri (23) volgen. De dribbelaar is de tweede offensieve aanwinst van Inter, dat zich afgelopen weekend al versterkte met Lukas Podolski.

Inter huurt Shaqiri voor een half jaar van Bayern en neemt hem daarna definitief over voor vijftien miljoen euro. Voor die constructie is gekozen omdat de Nerazzurri vanwege de restricties omtrent Financial Fair Play dit seizoen zo goed als geen transferuitgaven meer mogen doen, indien er geen spelers worden verkocht.

Shaqiri stond sinds 2012 onder contract bij Bayern, dat hem voor twaalf miljoen euro had overgenomen van FC Basel. De 41-voudig international kende een veelbelovend eerste seizoen in Duitsland, maar zakte mede door blessureleed in de pikorde. Deze jaargang kwam hij pas tot negen competitiewedstrijden, waarvan slechts drie als basisspeler. Zondag kan Shaqiri debuteren voor Inter, dat dan thuis speelt tegen Genoa.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.