Inter reageert fel op 'onacceptabele' claim vanwege overgang João Mário

Reacties

De verhuizing van João Mário van Internazionale naar Benfica krijgt een staartje. Sporting Portugal legt zich niet neer bij de overgang van de 28-jarige middenvelder.

Inter reageert fel op 'onacceptabele' claim vanwege overgang João Mário
© Pro Shots

Inter nam afscheid van João Mário, wiens doorlopende contract met wederzijds goedvinden werd ontbonden. Het maakte de weg vrij voor een overstap naar Benfica, dat de middenvelder transfervrij inlijfde. Met een bescheiden persbericht werd het nieuws wereldkundig gemaakt.

De overgang deed wel veel stof opwaaien bij Sporting. Die club kondigt gerechtelijke stappen aan tegen Inter. Bij de transfer van Lissabon naar Milaan in 2016 werd namelijk een extra voorwaarde opgenomen in de overeenkomst. Mocht João Mário aan een andere Portugese club worden verkocht, dan dienden de Nerazzurri dertig miljoen euro extra te betalen.

Die clausule wordt nu door Sporting in herinnering gebracht. De Portugese club, die João Mário afgelopen seizoen als huurling verwelkomde en hem graag definitief wilde terughalen, ziet in de gang van zaken een ongeoorloofde manier om onder die afspraak uit te komen. 'We zullen in het belang van onze club een zaak aanspannen om de schade van het breken van de afspraken te verhalen op de betrokken partijen', aldus het statement.

Inter heeft fel gereageerd op de aantijgingen van Sporting, die volgens de Italianen 'onacceptabel, extreem ernstig en vooral ongegrond' zijn. In het statement maken ze melding dat ze hun reputatie en imago zullen beschermen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.