Inter profiteert van doelpuntenspektakel AC Milan

AC Milan scoorde in eigen huis vier keer tegen Udinese, toch bleef het steken op een gelijkspel. In tegenstelling tot Lazio profiteerde stadsgenoot Internazionale wél van dat puntenverlies.

AC Milan - Udinese 4-4AC Milan heeft dure punten weggegeven in de strijd om de Scudetto. In San Siro eindigde de wedstrijd na een krankzinnige slotfase in 4-4. Voor een plek op de ranglijst heeft het echter geen gevolgen; de Rossoneri blijven de koppositie behouden.

Gökhan İnler bezorgde met een schot op de paal het visitekaartje van Udinese. In de rebound reageerde Antonio De Natale echter adequaat, en zette zo Udinese verrassend op voorsprong. Vlak voor rust zette Pato (foto) de Milanezen op simplistische wijze naast Udinese. Een harde voorzet van Zlatan Ibrahimovic kon de Braziliaan gemakkelijk binnentikken.

Tien minuten na rust kwam het brutale Udinese opnieuw op voorsprong. De door Internazionale gevolgde Sánchez kwam bij een voorzet knap voor verdediger Bonera en kopte zijn ploeg zo langs Milan. Di Natale maakte het leed in San Siro nog erger door de 3-1 aan te tekenen. Na balverlies van Seedorf omspeelde de Italiaanse aanvaller Bonera, om vervolgens met een geplaatst schot de voorsprong te vergroten.

Twaalf minuten later bracht AC Milan de spanning in de wedstrijd terug. Het was echter wel een speler van Udinese die voor het beginnende spektakel zorgde. Een schot van Tiago Silva verdween via Mehdi Benatia achter zijn eigen doelman Samir Handanovic. AC Milan toonde veerkracht, wat resulteerde in de gelijkmaker van opnieuw Pato. De aanvaller speelde zichzelf mooi vrij om vervolgens Handanovic te verschalken. AC Milan begon steeds meer druk te zetten, waardoor Udinese in de slotminuten louter aan het verdedigen was.

Met een snelle counter kwam de club uit Udine tegen de verhoudingen in op voorsprong. German Denis leek de winst één minuut voor de officiële speeltijd veilig te stellen. Niets was minder waar nadat Ibrahimovic de wedstrijd uiteindelijk in een remise liet eindigen. De Zweed hield het hoofd koel na een mooie pass van Cassano en zorgde er zo voor dat beide ploegen met één punt van het veld af gingen.

Lazio - Lecce 1-2In Rome heeft Lazio verzuimd te profiteren van het puntenverlies van koploper AC Milan. Lazio verloor in eigen huis van de nummer negentien Lecce (1-2). Na een schot van Jeda op het aluminiumwerk kwam de bal op ongelukkige wijze op de rug van doelman Néstor Muslera, waardoor Lazio Roma met een achterstand de rust in ging.

Nadat Stefano Mauri de aansluitingstreffer had gemaakt voor de nummer twee van de Serie A, leek de comeback van de Biancazzurri te zijn ingezet. Toch zorgde Carlos Grossmüller in de 72ste minuut voor een blamage voor Lazio. Mauro Zárate was dichtbij de voorsprong voor Lazio, maar zijn inzet eindigde ook op het houtwerk. In de tegenaanval was het Grossmüller die succesvol was voor Lecce. Lazio blijft ondanks de nederlaag op een tweede positie staan. Het gat met koploper Milan bestaat momenteel uit zes punten.

Catania - Internazionale 1-2Inter-coach Leonardo heeft ook zijn tweede wedstrijd met de Nerazzurri succesvol afgesloten. In en tegen Catania boog de club uit Milaan een achterstand knap om in een 2-1 overwinning. Alejandro Gómez zette zijn ploeg Catania, nummer zestien van de Serie A, op voorsprong. De club hield zijn voorsprong echter niet lang vol; nog geen tien minuten later stond Internazionale met dank aan twee doelpunten van Esteban Cambiasso op een 2-1 voorsprong.

Met name de voorzet van Maicon, die het laatste doelpunt van de wedstrijd voorbereidde, was een mooie. Met buitenkant voet plaatste de Braziliaan de bal op het hoofd van Cambiasso. Inter stijgt dankzij de overwinning naar een zevende positie. De ploeg uit Milaan heeft echter twee wedstrijden minder gespeeld dan koploper AC Milan.

Overige uitslagenChievo - Palermo 0-0Parma - Cagliari 1-2Fiorentina - Brescia 3-2Bari - Bologna 0-2Cesena - Genoa 0-0 Foto: VI Images