Inter ontsnapt in extremis aan derde gelijkspel op rij

Internazionale is er in blessuretijd in geslaagd te winnen bij Reggina. De kampioen van vorig seizoen leek voor de derde keer op rij gelijk te gaan spelen in de Serie A, maar door een doelpunt in de extra tijd van een verdediger werd het 2-3.

Inter maakte het zichzelf onnodig lastig in Zuid-Italië. De ploeg van coach José Mourinho, die Adriano weer buiten zijn selectie liet, kwam snel op een comfortabele voorsprong. Maicon opende de score door ineens uit te halen op aangeven van Zlatan Ibrahimovic en Patrick Vieira rondde af na voorbereidend werk van Ibrahimovic en Ricardo Quaresma.

Reggina bleek niet onder de indruk van de stand en trok ten aanval om het gat te dichten. En dat lukte. Tussen de 34ste en 53ste minuut scoorde de thuisploeg twee keer. Francesco Cozza maakte 1-2 met een knap schot van de rand van het zestienmetergebied en Franco Brienza scoorde met een hard en diagonaal schot op assist van Edgar Barreto.

Het duel golfde daarna op en neer, met iets meer kansen voor Inter. De Nerazzuri maakten uiteindelijk op het ideale moment de winnende goal. De bal kwam uit een hoekschop terecht bij Iván Cordoba en de meegekomen verdediger werkte af als een echte spits.

Door de zege is Inter nu in ieder geval één dag koploper van de Serie A. De Milanezen hebben een punt meer dan Napoli en Udinese, die beide zondag in actie komen.