Inter neemt verder afstand van falend Milan

Internazionale heeft zijn voorsprong in de Serie A vergroot naar tien punten. De Nerazzurri kenden zelf weinig problemen met Cagliari, terwijl AC Milan zich stuk beet op Bologna.

Internazionale-Cagliari 3-0Coach José Mourinho liet Inter aanvallend aan de wedstrijd beginnen. De van het toernooi om de Afrika Cup teruggekeerde Samuel Eto'o vormde samen met Diego Milito en Goran Pandev de aanval. Wesley Sneijder ontbrak nog vanwege een schorsing.

Inter kwam al na zes minuten aan de leiding. Pandev schoot bij de tweede paal binnen na een mislukte doelpoging van Eto'o. Na negentien minuten was het zelfs al 2-0 toen Walter Samuel raak kopte na een hoekschop van Maicon.

In Milaan had het nog spannend kunnen worden als een goal van Cagliari niet onterecht was afgekeurd. In plaats van een aansluitingstreffer kregen de gasten in de 47ste minuut de nekslag toegediend door Milito (foto).

Bologna-AC Milan 0-0Milan had pech in Bologna. Ronaldinho en Massimo Ambrosini raakten het aluminium en daardoor bleven de Rossoneri doelpuntloos. Clarence Seedorf begon in de basis bij Milan. Hij moest in de 61ste minuut zijn plaats afstaan aan Klaas-Jan Huntelaar. De ingevallen spits kreeg op aangeven van Andrea Pirlo nog een goede kans, maar doelman Roberto Colombo en verdediger Vangelos Moras werkten de bal weg uit de doelmond.

Udinese-Napoli 3-1Napoli leed voor het eerst sinds vijftien wedstrijden weer een nederlaag. Antonio Di Natale was namens Udinese de beul. Hij scoorde liefst drie keer. Na het verstrijken van de officiële speeltijd stond het nog 1-1. Het tiental van Napoli (Christian Maggio werd op slag van rust van het veld gestuurd) boog pas in blessuretijd, toen Di Natale nog twee keer toesloeg.