Inter met moeite langs Palermo, zeges Lazio en Roma

Internazionale en Lazio hebben in eigen huis met moeite gewonnen van respectievelijk Palermo en Parma. Vooral Inter, waar Wesley Sneijder opnieuw buiten de 23-koppige wedstrijdselectie was gehouden, ontbeerde de creativiteit om het de Siciliaanse laagvlieger moeilijk te maken. AS Roma boog bij Siena een 1-0 achterstand pas laat om in een overwinning.

Internazionale – Palermo 1-0Nadat Inter in de laatste drie competitieduels slechts één punt had gepakt, hadden de Nerazzurri zonder Sneijder opnieuw grote moeite om de defensie van de tegenstander te ontrafelen. In de eerste helft was alleen Diego Milito dicht bij een doelpunt met een schot dat vlak langs de kruising vloog.

Ook in de tweede helft slaagde Inter er lang niet in een doelpunt te maken. Een kwartier voor tijd werd het met hulp van Palermo-verdediger Santiago García dan toch 1-0. De Argentijn tikte een voorzet van Andrea Ranocchia achter zijn eigen doelman Samir Ujkani.

Door de nipte zege klimt Inter naar de derde plaats. Met 31 punten is het echter nog onzeker of het die behoudt. Fiorentina kan later vanavond nog langszij komen als het om 20.45 van Sampdoria wint.

Lazio – Parma 2-1Lazio nam in de eerste helft afstand van Parma, dat bij een overwinning op twee punten op drie punten van de Romeinen had kunnen komen. Hoewel Lazio dankzij Giuseppe Biava en Miroslav Klose na 35 minuten op een 2-0 voorsprong stond, gaf het die zege in de tweede helft nog bijna uit handen.

Biava profiteerde bij een hoekschop van slecht uitverdedigen aan Parma-kant, terwijl Klose op aangeven van Álvaro González alleen op doelman Antonio Mirante af kon en scoorde. Vlak voor rust moest de Duitse international het veld echter geblesseerd verlaten.

In de tweede helft deed Parma via invaller Ishak Belfodil wat terug. Hij scoorde in de 66ste minuut vanuit de rebound, die ontstond nadat Lazio-keeper Albano Bizzarri de penalty van de Franse aanvaller nog had gekeerd.

Door de vierde thuiszege in vijf duels klimt Lazio naar de vierde plaats. De achterstand op nummer drie Internazionale blijft drie punten.

Siena – AS Roma 1-3Zonder de geblesseerde Maarten Stekelenburg in het doel heeft AS Roma op bezoek bij Siena een vroege achterstand omgebogen in een overwinning. Siena kwam na 25 minuten op voorsprong door een goal van verdediger Luís Neto, die uit een hoekschop van Francisco Valiani raak kopte.

Achttien minuten na rust zorgde Mattia Destro voor de gelijkmaker. De ten faveure van Pablo Osvaldo in de basis gestarte aanvaller was op aangeven van Alessandro Florenzi van dichtbij trefzeker met een kopbal.

Na die gelijkmaker ging Roma in de slotfase nog op jacht naar de overwinning, en die kwam er dankzij invaller Simone Perrotta. De 35-jarige middenvelder maakte optimaal gebruik van slecht wegwerken van Matteo Rubin. In blessuretijd bracht Destro de zege definitief in veilige haven met zijn tweede goal van de middag.

Door de overwinning blijft Roma zesde. De achterstand op nummer drie Inter blijft vijf punten. Champions League-voetbal is dus nog altijd haalbaar voor de ploeg van trainer Zdenek Zeman.

Overige uitslagenBologna - Atalanta Bergamo 2-1Genoa - Chievo 2-4Udinese - Cagliari 4-1

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.