Inter mazzelt en schenkt Mourinho eerste winst

José Mourinho heeft zijn eerste winst binnen als trainer van Internazionale. In Giuseppe Meazza werd Catania met 2-1 verslagen, maar gemakkelijk ging het niet voor de Nerazzurri.

Vlak voor het rustsignaal volgden de hoogtepunten elkaar in hoog tempo op. Eerst was het Gianvito Plasmati die Catania naar een 1-0 voorsprong kopte. Inter antwoordde met de gelijkmaker van Ricardo Quaresma, die scoorde met een van richting veranderd schot.

Toch besloot de thuisclub de eerste helft in mineur. Sulley Muntari kreeg de rode kaart na een opstootje met Giacomo Tedesco. Gevolg was dat Inter een helft lang met een man minder moest spelen.

Dat Mourinho na de 1-1 op de eerste speeldag tegen Sampdoria zijn eerste overwinning bij Inter kon bijschrijven was te danken aan een omstreden eigen doelpunt. Cristian Terlizzi kopte de bal uit een corner via de paal in de armen van zijn eigen doelman Albano Bizzarri, maar de scheidsrechter en zijn assistent bepaalden dat de bal de lijn was gepasseerd.