Inter loopt verder uit, Ronaldo vlamt bij Milan

Internazionale heeft AS Roma op nog grotere achterstand gezet in de Serie A. De koploper breidde zijn imposante zegereeks verder uit en zag Roma verliezen. Ronaldo liet zien waarom AC Milan hem zo graag wilde hebben.

Internazionale-Cagliari 1-0
Inter kan zich gaan opmaken voor de eerste - op het veld verdiende - landstitel sinds 1989. De ploeg van Roberto Mancini won voor de zestiende keer op rij en concurrent AS Roma verspeelde punten, waardoor het verschil nu veertien punten is met nog zestien duels te gaan in de Serie A.

In Milaan kende Inter een sterke start. Na tien minuten kwam het op voorsprong. Zlatan Ibrahimovic zette van vanaf rechts met buitenkant voet voor en Nicolas Burdisso kopte binnen. De Italiaanse koploper controleerde het duel daarna vrijwel voortdurend, al liet het na de doodsteek uit te delen.

Empoli-AS Roma 1-0
Roma liet verbaal tot nog toe weten geloof te hebben in een klein wonder. Op het veld lieten de Romeinen het echter afweten. In het lege stadion sloeg Empoli snel toe. Na drie minuten rondde Nicola Pozzi een snelle aanval over rechts af. Voor Roma troffen David Pizarro en Christian Wilhelmsson nog wel de paal, maar de gelijkmaker bleef uit.

Siena-AC Milan 3-4
Ronaldo vlamde bij Milan en was de grote man in het doelpuntrijke duel in Toscane. De van Real Madrid overgenomen spits startte na zijn invalbeurt van vorige week in de basis en beschaamde het vertrouwen allerminst met twee goals en een assist.

Ronaldo had 42 minuten in het shirt van de Rossoneri nodig om zijn eerste goal te maken. De voorzet kwam van Andrea Pirlo en de lijvige spits scoorde koppend. In de eerste helft legde Ronaldo daarna nog af op zijn landgenoot en faalde hij zelf alleen voor de keeper.

Omdat Siena telkens razendsnel gelijkmaakte, bleef Milan na rust op zoek naar een voorsprong. Negen minuten voor tijd leek Ronaldo de matchwinner te worden. Hij tikte van dichtbij binnen na een geweldige actie van Kaká.

Maar weer toonde Siena veerkracht door in de negentigste minuut voor de 3-3 te zorgen. Ver in blessuretijd grepen de bezoekers alsnog de zege. Massimo Ambrosini zorgde voor de 3-4 met een kopbal uit een hoekschop van Pirlo.