Inter komt goed weg en is bijna kampioen

Internazionale dreigde tegen Palermo de ongeslagen status te verliezen. Bij de rust keek de afgetekende koploper in de Serie A in het eigen Giuseppe Meazza Stadion tegen een 2-0 achterstand aan. De Nerazzurri kwamen in de tweede helft sterk terug: 2-2.

De eerste helft was Internazionale zichzelf niet. Palermo was vele malen gevaarlijker en leidde na 45 minuten terecht met 2-0. Andrea Caracciolo opende de score door een mislukt schot van Fabio Simplicio binnen te tikken. Vlak voor rust knalde verdediger Cristian Zaccardo via de onderkant van de lat de tweede treffer van de gasten binnen.

Dat Inter niet de eerste nederlaag van het seizoen leed, had het te danken aan het herstel in de tweede helft waarin het twee identieke doelpunten maakte. In beide gevallen werd een indraaiende voorzet vanaf de linkerflank binnengekopt, eerst door Julio Ricardo Cruz in de 67ste minuut en zeven minuten later door Adriano: 2-2.

Het gelijkspel tegen Palermo betekent dat Internazionale woensdag de Scudetto veilig kan stellen in een rechtstreeks duel met de enig overgebleven concurrent AS Roma. Het puntenverlies betekent echter wel dat Inter de topper moet winnen om zich kampioen te mogen noemen.