Inter klopt donkerrood Udinese en heropent jacht op EL

Reacties

Internazionale heeft uit tegen Udinese heel goede zaken gedaan in de race om Europees voetbal: 1-2. De thuisclub schoot zichzelf in de voet met twee bijzonder domme rode kaarten.

Inter klopt donkerrood Udinese en heropent jacht op EL

Het leek haast alsof Udinese-trainer Andrea Stramaccioni zijn ploeg de opdracht had gegeven het zichzelf zo moeilijk mogelijk te maken tegen Inter, zó onnodig waren de twee rode kaarten die Udinese kreeg. Maurizio Domizzi werd al voor rust met twee keer geel weggestuurd wegens protesteren en een spijkerharde tackle. Kort na rust moest Emmanuel Badu met direct rood inrukken. Hij ging volledig door het lint tegen arbiter Gianluca Rocchi en dreigde hem zelfs aan te vallen.

Baggio
Even voor het wegsturen van Badu was er twee keer gescoord. Mauro Icardi had Inter met een penalty op voorsprong geholpen. Antonio Di Natale deed direct daarna wat terug: 1-1. Het was zijn twaalfde goal van het seizoen en 205e Serie A-doelpunt in totaal. Met dat indrukwekkende aantal evenaarde de 37-jarige doelpuntenmachine Roberto Baggio op de eeuwige topscorerslijst. Hij hoeft alleen nog José Altafini (215), Giuseppe Meazza (216), Gunnar Nordahl (225), Francesco Totti (241) en Silvio Piola (275) voor zich te dulden.

Het historische doelpunt had voor Udinese weinig waarde, want met negen tegen elf en nog een halfuur te spelen was er voor de Zebrette geen houden aan. Lukas Podolski (foto) hielp Inter in de 66ste minuut op 1-2 met een schot in de kruising; het was het eerste Inter-doelpunt van de Arsenal-huurling. Doordat de Nerazzurri nadien scherpte ontbeerden bleef het bij 1-2. Udinese slaagde er zelfs nog in er een slotoffensief uit te persen, maar een goal leverde het niet op.

De zege is voor Inter zeer waardevol, want de club stijgt naar plek zeven en heeft nog maar een punt minder dan nummer zes Fiorentina. Wel speelden alle concurrenten een duel minder. De zesde plaats geeft aan het einde van het seizoen recht op deelname aan de Europa League als de winnaar van de Coppa Italia (finale Lazio-Juventus) zich via de competitie voor de Champions League plaatst. Udinese staat onderin de middenmoot.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.