Inter juicht in extremis, maar heeft koppositie niet meer in eigen hand

Internazionale heeft het zondag nagelaten om de tweede plek in de Serie A te heroveren. De ploeg van trainer Simone Inzaghi stelde teleur op bezoek bij Torino, maar pakte door een zeer late treffer nog wel een punt.

Torino
Torino
1 - 1
Internazionale

Inter zag concurrenten AC Milan en Napoli eerder dit weekend al winnen en moest dus zelf ook drie punten pakken om in het spoor te blijven. Ten opzichte van de nummers één en twee heeft Inter nog wel een wedstrijd tegoed. Inter had bij winst op twee punten afstand van Milan kunnen komen, maar dat lukte niet.

Met Denzel Dumfries op de bank en de geblesseerde Stefan de Vrij buiten de selectie kwam Inter al na twaalf minuten op achterstand. Tommaso Pobega tikte de bal uit een hoekschop terug, waarna verdediger Gleison Bremer zijn voet ertegen zette en zo de 1-0 binnenschoof. Inter had maar weinig in de melk te brokkelen en ging met die 1-0 achterstand de rust in.

In de tweede helft kwamen Robin Gosens en Federico Dimarco in de ploeg voor Alesandro Bastoni en Ivan Perisic. Na de wijzigingen van Inzaghi kwam Inter weliswaar beter in de wedstrijd, maar echt grote kansen leverde het ook niet op. Pas in de extra tijd viel alsnog de 1-1 via Alexis Sánchez, die op aangeven van Edin Dzeko gelijkmaakte.

Zo bleef Inter ondanks het gelijkspel op plek drie staan. De ploeg heeft nog een wedstrijd in te halen, maar is door de 1-1 bij Torino afhankelijk van de stadgenoot om de koppositie weer in handen te krijgen. Bij winst in Turijn had Inter het nog in eigen hand gehad.