Inter en Sneijder ontsnappen, AC Milan komt eraan

In de Italiaanse Serie A heeft zowel Udinese als Lazio nagelaten de koppositie van Juventus over te nemen. De traditionele grootmachten boekten wisselende resultaten. AC Milan won gemakkelijk, Internazionale ontsnapte aan een late nederlaag en AS Roma verloor met Maarten Stekelenburg op doel.

AC Milan - Parma 4-1Antonio Nocerino was aan de zijde van de thuisploeg dé grote man. Hij opende na een half uur spelen de score met een intikker. Twee minuten daarna was de Italiaanse middenvelder opnieuw trefzeker. Dit keer was de manier waarop een stuk indrukwekkender. Met een handige aanname op de borst maakte hij de weg vrij voor een keiharde pegel die in de bovenhoek tegen de touwen knalde.

Vervolgens duurde het tot de 73ste minuut alvorens Milan opnieuw trefzeker was. Zlatan Ibrahimovic maakte aan alle twijfel een einde. Nadat eerst Sebastian Giovinco de eer had gered, maakte Nocerino zijn feestje compleet. In de blessuretijd tekende hij voor de eindstand én zijn (valse) hattrick.

AC Milan klimt na een slechte seizoensstart zo verder op de ranglijst naar de vierde positie in Italië. Bij de thuisploeg bleef de Nederlandse inbreng beperkt tot een invalbeurt van Urby Emanuelson. Mark van Bommel kreeg rust, terwijl Clarence Seedorf nog altijd geblesseerd is.

Napoli - Udinese 2-0Udinese had voorafgaand aan de acht duels van woensdag de beste papieren om de koppositie van Juve over te nemen. Dan was er wel een goed resultaat bij subtopper Napoli vereist. Dat gewenste resultaat kwam er niet. Ezequiel Lavezzi deed de eerste hoop daarop verwateren. Na een zeer kunstige steekbal van Edinson Cavani volleerde Lavezzi raak. Nog voor rust zorgde Christian Maggio voor de vroegtijdige beslissing. In het tweede bedrijf slaagde Udinese er niet in de aansluitingstreffer te produceren.

Ondanks de nederlaag is Udinese nog wel tweede in de Serie A. De ploeg zag wel Lazio langszij komen.

Lazio - Catania 1-1Door de verliespartij van Udinese had Lazio op zijn beurt aan kop kunnen komen bij een zege. Ook de Romeinen verzuimden dat. Miroslav Klose zette zijn ploeg na zeventien minuten spelen nog wel op voorsprong, maar Gonzalo Bergessio maakte die treffer na ruim een uur spelen ongedaan. Bij de 1-1 stand bleef het.

Atalanta Bergamo - Internazionale 1-1 Wesley Sneijder (foto) stond bij de Milanezen voor het eerst dit seizoen in de basis bij een competitiewedstrijd. De Oranje-international liet zich direct gelden met een treffer, maar zag hoe zijn ploeg in de slotminuut van de officiële speeltijd ontsnapte aan een nederlaag.

Sneijder scoorde na 32 minuten spelen. Vanaf twintig meter was de Nederlander trefzeker met een schuiver die via de binnenkant van de paal in het doel verdween. Nog voor rust kwam de thuisploeg langszij. Germán Denis torende hoog boven Christian Chivu uit en knikte de gelijkmaker binnen.

In het tweede bedrijf werd niet meer gescoord. Dat het bij 1-1 bleef was aan Denis te danken. Hij miste in de 89ste minuut een strafschop en liet zo Inter door het oog van de naald kruipen. De Milanezen schoten weinig op met het puntje en staan teleurstellend zestiende met acht punten uit acht duels.

Overige duelsGenoa – AS Roma 2-1Cesena – Cagliari 1-1Chievo Verona – Bologna 0-1Novara – Siena 1-1 Foto: VI Images