Inter en Sampdoria spelen gelijk in draak van duel

Internazionale-Sampdoria eindigde net als die begon met 0-0. De Milanezen eindigden het duel met negen man, de ploeg uit Genoa met tien. De wedstrijd verdiende ook absoluut geen winnaar.

Inter en Sampdoria spelen gelijk in draak van duel

De openingsfase was nog wel aardig. Samuel Eto'o, Walter Samuel en Wesley Sneijder voor Inter en Andrea Poli voor Sampdoria waren dichtbij doelpunten. Na een half uur was het echter over. Samuel deelde een elleboog uit aan Nicola Pozzi en kreeg de rode kaart van scheidsrechter Paolo Tagliavento. Het incident had een langdurig opstootje tot gevolg.

Inter-coach José Mourinho hield zich rustig maar maakte wel van de gelegenheid gebruik om voor de camera's een toneelstukje op te voeren. De Portugese coach maakte het gebaar alsof hij handboeien om had. De oefenmeester heeft al vaker duidelijk willen maken dat iedereen probeert zijn ploeg van de titel af te houden.

Niet lang daarna stond Inter met negen man. Iván Córdoba kreeg zijn tweede gele kaart vanwege een te late tackle. Na rust verzandde de wedstrijd in een persiflage. Sampdoria kon maar geen goed idee bedenken om tegen negen man te scoren en werd helemaal hopeloos toen Giampaolo Pazzini zijn tweede gele kaart aangesmeerd kreeg door Dejan Stankovic. Inter had al heel lang besloten dat een gelijkspel een prima resultaat was.

Ook in het laatste kwartier bleef de wedstrijd uiterst mager en was een bloedeloze 0-0 de enige juiste uitslag.

Bekijk hier al onze video's