Inter en Parma profiteren optimaal van verlies Fiorentina

Reacties

Internazionale heeft optimaal geprofiteerd van de 1-0 nederlaag die Fiorentina eerder op de dag leed bij Juventus. Omdat ook het al weken onverslaanbare Parma drie punten pakte is de strijd om de vierde en de vijfde plaats, die recht geven op deelname aan Europa League, heviger dan ooit.

Inter en Parma profiteren optimaal van verlies Fiorentina

Internazionale – Torino 1-0
Inter kende met drie nederlagen en twee gelijke spelen een ronduit zwakke start van het nieuwe jaar, maar pakte in de laatste vier competitieduels weer acht punten. Zondagmiddag boekte de ploeg van trainer Walter Mazzarri opnieuw een hoopgevend resultaat door Torino te verslaan.

Met de 21-jarige Mauro Icardi opnieuw in de spits naast Rodrigo Palacio (foto) was een doelpunt van laatstgenoemde voldoende om Fiorentina tot op een punt te naderen. De Argentijnse aanvaller knikte de bal in de verre hoek, al leek het er sterk op dat hij eigenlijk wilde voorgeven.

Hernanes raakte na rust nog de paal met een schot van afstand, maar het bleef in Stadio Giuseppe Meazza bij de goal van Palacio. Inter is daardoor nog altijd volledig in de race voor Europees voetbal. Fiorentina heeft nog slechts een punt meer.

Parma – Hellas Verona 2-0
Inter en Fiorentina dienen wel serieus rekening te houden met Parma. De ploeg van oud-international Roberto Donadoni is sinds de 1-0 nederlaag tegen Juventus op 2 november al veertien duels ongeslagen en rekende zondag af met Hellas Verona, een directe concurrent.

Want in een direct gevecht om de zesde plaats toonde Parma opnieuw dat het lastig te verslaan is, waardoor Hellas – begin dit seizoen nog even vierde – vooralsnog is veroordeeld tot de zevende plek. Parma zegevierde door treffers van Jonathan Biabiany en Ezequiel Schelotto.

Daardoor is niet alleen Inter maar ook Parma een serieuze uitdager van nummer vier Fiorentina. De huidige nummer zes heeft twee punten minder dan de Florentijnen en moet bovendien nog een inhaalduel met AS Roma afwerken.

Overige uitslagen
Lazio - Atalanta 0-1
Sampdoria - Livorno 4-2
Bologna - Sassuolo 0-0
Chievo - Genoa 2-1

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.