Inter en Milan kunnen jacht op Touré en Ibra beter staken

Reacties

In de rubriek Transferzomer blikt Voetbal International vooruit op de transferplannen van Europese topclubs. In deze editie AC Milan en Internazionale. De Italiaanse grootmachten vergeten in hun jacht op grote namen wat er werkelijk moet gebeuren.

Inter en Milan kunnen jacht op Touré en Ibra beter staken

Stand van zaken
Zowel Milan als Inter heeft een rampzalig seizoen achter de rug. Milan eindigde tiende en verving trainer Filippo Inzaghi door Sinisa Mihajlovic. Inter deed het met een achtste plaats net iets minder slecht en ruilde Walter Mazzarri tussentijds in voor Roberto Mancini. Volgend seizoen is het eerste seizoen ooit dat beide Milanese giganten ontbreken in Europees voetbal.

Inter ziet huurling Lukas Podolski terugkeren naar Arsenal en lijkt zich te versterken met centrumverdedigers Jerson Murillo (Granada) en Miranda (Atlético Madrid). Milan haalde verdediger Rodrigo Ely (21, Avellino) en lijkt spits Jackson Martínez voor 35 miljoen euro over te nemen van FC Porto. Huurlingen Salvatore Bocchetti (Spartak Moskou) en Marco van Ginkel (Chelsea) vertrekken. Michael Essien gaat naar Panathinaikos, terwijl het onduidelijk is of Nigel de Jong en Philippe Mexès (aflopend contract) aanblijven.

Sterke en zwakke punten
De eindklasseringen van afgelopen seizoen verraden dat de selecties van Milan en Inter topclub-onwaardig zijn. Vooral defensief is het bar en boos bij beide Milanese giganten, die met Diego López en Samir Handanovic allebei wel over een formidabele doelman beschikken.

Centraal achterin heeft Inter met Juan Jesus, Nemanja Vidic en Andrea Ranocchia drie krachten. Met de naderende komst van Murillo en Miranda ziet het er op die positie helemaal prima uit. Op de flanken bulkt het van spelers die het niveau niet aankunnen: Danilo D'Ambrosio, Dodo, Yuto Nagatomo (foto boven) en Jonathan. Deze zwakke plekken zijn dubbel pijnlijk, omdat Inter zonder offensieve vleugelspelers speelt. Offensief heeft Mancini zijn zaken goed op orde. Hij beschikt met Mauro Icardi over de topscorer van de Serie A en heeft met Fredy Guarin, Mateo Kovacic, Xherdan Shaqiri en Hernanes middenvelders die een doelpunt kunnen voorbereiden of maken.

Bij Milan ligt het probleem ook achterin. Inzaghi heeft centraal Bocchetti, Mexès, Alex, Gabriel Paletta, Cristian Zapata en Daniele Bonera geprobeerd, maar niemand voldeed. Vooral bij standaardsituaties is Milan kwetsbaar. Voorin is de nood bij Milan iets minder hoog. Stephan El Shaarawy, Jéremy Ménez en Giampaolo Pazzini hebben allemaal aangetoond dat ze in de Serie A rond de vijftien keer kunnen scoren. Voor Mihajlovic zou het een kleine ramp zijn als Nigel de Jong niet bijtekent. De breker was afgelopen seizoen een van de betere Milan-spelers.

Wie worden genoemd?
De Italiaanse sportkranten hebben de afgelopen weken voor elke positie zeker vijf spelers aan een transfer naar AC Milan of Inter gelinkt. Deze geruchten kunnen gerust met een korreltje zout genomen worden, maar een paar namen blijven terugkomen. Zlatan Ibrahimovic (Milan) en Yaya Touré (Inter) zijn veruit de prominentste doelwitten.

Ook zouden beide clubs hun oog hebben laten vallen op middenvelder Geoffrey Kondogbia (foto boven) van AS Monaco. Milan zet behalve Martínez zijn zinnen op de terugkeer van twee oude bekenden: Kevin-Prince Boateng en brahimovic. Eerstgenoemde is transfervrij na zijn vertrek bij Schalke 04. Ibra kan alleen naar Milaan als hij zijn contract bij Paris Saint-Germain ontbindt. Alex, Adil Rami, Sulley Muntari en Keisuke Honda mogen bij een goed bod vertrekken bij Milan, dat naar verluidt 150 miljoen euro beschikbaar heeft voor aankopen.

Inter wordt nadrukkelijk aan aanvallende middenvelder Ivan Perisic van VfL Wolfsburg. De Nerazzurri winkelen met een kleinere portemonnee dan Milan en moeten waarschijnlijk een sterkhouder verkopen om een klapper te maken op de transfermarkt. Voor een vertrek komen volgens de kranten met name Kovacic (Liverpool) en Handanovic (Manchester United of Arsenal) in aanmerking. Met de opbrengst gaat Inter hoe dan ook een poging wagen Yaya Touré los te weken bij Manchester City.

Analyse
Een ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen. Behalve wanneer de ezel uit Milaan komt. Milan en Inter sloegen de afgelopen jaren keer op keer de plank mis door te veel geld uit te trekken voor spelers van over de dertig zonder restwaarde. Diego Forlán, Nemanja Vidic Michael Essien, Fernando Torres en Kaká; het is slechts een greep uit het rijtje spelers dat tegen een gigantisch tekengeld en dito salaris kwam afbouwen in het rood-zwart of blauw-zwart.

Deze zomer dreigen Milan en Inter dezelfde fout te begaan. Natuurlijk zouden Zlatan Ibrahimovic en Yaya Touré echte aanwinsten zijn voor deze ploegen. Voor komend seizoen zeker, en het jaar daarna misschien ook nog wel. Maar wat blijft er daarna over? Een speler met een waanzinnig salaris zonder marktwaarde. Een verdampte illusie.

Wat is belangrijker voor de Milanese mastodonten? Het strikken van een aanwinst die sportief of financieel op de lange termijn verantwoord is, óf het doen van een aankoop die voor een kleine opleving zorgt in de seizoenkaartverkopen en de realiteit maskeert? Blijven Inter en Milan hangen in het verleden, of zijn ze klaar voor de toekomst? Hoe dan ook: het is tijd dat de Rossoneri en Nerazzurri kleur bekennen.

Hoe denk jij over de transferzomer van Milan en Inter? Welke spelers zijn volgens jou rijp voor vervanging, en wie moeten er worden aangetrokken? Login met je VI-account en praat mee!

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.