Inter bereikt finale ondanks gelijkspel tegen AS Roma

Voor de zesde keer in zeven jaar heeft Internazionale de finale van het toernooi om de Coppa Italia bereikt. Na de zege bij AS Roma hadden de Nerazzurri thuis voldoende aan een gelijkspel (1-1).

Drie weken geleden won Inter in Stadio Olimpico met 1-0 door een fraaie treffer van Dejan Stankovic, waardoor de ploeg van trainer Leonardo al met één been in de eindstrijd stond. In de return gebeurde er in de eerste helft maar weinig, maar na rust bood het duel tussen de twee finalisten van vorig seizoen wél veel spektakel. Na een klein uur opende Samuel Eto'o (foto) de score.

De spits uit Kameroen scoorde met een bekeken schuiver na een vermeende handsbal van Simone Perrotta, de scheidsrechter gaf echter voordeel en Eto'o profiteerde. Maar de bezoekers gaven niet op en waren dicht bij de 1-1 toen Marco Borriello in de 76ste minuut zijn inzet via beide palen weer terug het veld in zag stuiteren.

Zes minuten voor tijd was Borriello wél trefzeker toen hij Lúcio klopte in de lucht, maar in de resterende speeltijd kwam Roma niet echt meer in de buurt van overwinning. De duizendste officiële wedstrijd van aanvoerder Javier Zanetti leverde dus een gelijkspel op, die voor Inter voldoende was om in de finale tegen Palermo de winst van de Coppa Italia te prolongeren. Foto: VI Images