Inspiratieloos PSV ploetert zich langs Volendam

De uitvoering was geen schim van de opdracht FC Volendam snel aan de kant te zetten. Een ploeterend PSV bleef dankzij Stijn Wuytens een blamage bespaard (1-0).

Inspiratieloos PSV ploetert zich langs Volendam

De oogst van vier corners in de eerste vijf minuten zei veel over de insteek van PSV. Met de Champions League-wedstrijd tegen Liverpool in het vooruitzicht wilde de Eindhovense formatie snel klaar zijn met FC Volendam.

Keeper Jeroen Verhoeven had het in de openingsfase ook bijzonder druk om zijn doel schoon te houden. De goalie van FC Volendam slaagde in zijn missie door onder andere pogingen van Dirk Marcellis en Danko Lazovic onschadelijk te maken.

Ondanks een hoopgevend begin kwam PSV uiteindelijk niet veel verder dan goede bedoelingen met een sporadische opleving. Zo schoot Balázs Dzsudzsák van afstand op de lat. Het speltempo van de Eindhovense formatie nam gaandeweg af, waardoor de met zorg opgetrokken Volendamse defensie nauwelijks meer in verlegenheid werd gebracht.

Pas achttien minuten voor tijd viel de bevrijdende treffer. Stijn Wuytens kon een voorzet van invaller Otman Bakkal inkoppen, ook omdat zijn directe tegenstander Hamit Yildiz te laat de dreiging inschatte. De Belgische middenvelder deed zo wat hij dinsdag in het bekerduel met de eigen beloftes had gedaan; de ban breken voor PSV. Dit keer leidde het niet tot een ruime zege, het bleef bij die ene treffer. Met de onduidelijkheid over het herstel van Ibrahim Afellay - hij kampt met een gekneusde teen - bood het optreden tegen FC Volendam voor PSV weinig vertrouwen voor de Champions League-wedstrijd tegen Liverpool.

Bekijk hier al onze video's