Inspiratieloos Feyenoord weer ten onder in Venlo

Feyenoord is er opnieuw niet in geslaagd een overwinning te boeken op bezoek bij VVV-Venlo. De Rotterdammers, die aantraden zonder de met een amandelontsteking kampende John Guidetti, gingen met 2-1 ten onder in Venlo.

In 1991 won Feyenoord voor de laatste keer in Venlo. Dat de ploeg met die negatieve statistiek wilde afrekenen werd al snel duidelijk. Ron Vlaar probeerde een vrije trap die vanaf de middenlijn kwam in één keer binnen te werken, maar faalde daar in.

Tot opluchting van de verdediger kwam de bal bij Bruno Martins Indi terecht, die de bal voor een leeg doel binnen kon schieten. Ondanks de snelle voorsprong lukte het de ploeg van trainer Ronald Koeman niet om VVV snel over de knie te leggen.

Tien minuten voor tijd was VVV al dicht bij de gelijkmaker, toen nieuweling Danny Holla een vrije trap op de lat plaatste. Vijf minuten later eindigde de bal wel achter Mulder. Na enige hectiek in het strafschopgebied belandde de bal bij Bryan Linssen die de bal knap binnen volleerde.

Vervolgens raakte Feyenoord de kluts kwijt. Het keurkorps van trainer Ton Lokhoff profiteerde daar optimaal van. Op slag van rust zorgde Ismo Vorstermans voor 2-1. Wederom liet het verdedigende werk van Feyenoord te wensen over.

In plaats van de voorsprong te verdedigen, ging VVV in de tweede helft op zoek naar de 3-1. Het gedurfde spel van de Limburgers werd niet beloond met een extra doelpunt, wél met de overwinning. Feyenoord kreeg nog een kans op de gelijkmaker, maar Anass Achahbar kopte de voorzet van Ruben Schaken over. Zo blijft Feyenoord zonder overwinning in Venlo sinds 8 september 1991.

VVV geeft de laatste plaats nu weer over aan Excelsior en gaat zelfs De Graafschap voorbij op de ranglijst. De Rotterdammers blijven vijfde staan. Foto: VI Images