Inkijkje in topsalarissen Serie A: Sneijder grootverdiener

Wesley Sneijder is een van de drie grootverdieners in de Italiaanse Serie A. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van de toonaangevende Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport.

Inkijkje in topsalarissen Serie A: Sneijder grootverdiener

Zoals ieder jaar legt de roze sportkrant de miljoenenstroom in de Italiaanse voetbalcompetitie onder de loep. Uit het dinsdag gepubliceerde onderzoek blijkt dat Internazionale zes miljoen aan jaarsalaris kwijt is aan Oranje-aanvoerder Sneijder. Gianluigi Buffon (Juventus) en Daniele De Rossi (AS Roma) strijken eenzelfde riante jaarwedde op.

Verder is opmerkelijk dat het in 2013 in te voeren systeem Financial Fair Play zijn schaduw vooruit werpt. De meeste clubs hebben hun salarisuitgaven drastisch teruggeschroefd. Ondanks een besparing van liefst zestig miljoen euro is AC Milan nog altijd de club in Italië die de grootste som aan honoraria uitkeert. In totaal betalen de clubs in Italië wel nog ruim een miljard euro (1,04).

De club van Urby Emanuelson en Nigel de Jong reserveert dit seizoen honderdtwintig miljoen euro voor salarissen. Dat betekent wel liefst zestig miljoen minder dan vorig seizoen, toen grootverdieners als Zlatan Ibrahimovic en Thiago Silva nog op Milanello rondliepen.

Landskampioen Juventus betaalt voor honderdvijftien miljoen euro aan salarissen, terwijl Internazionale op precies honderd miljoen euro uitkomt. De enige andere ploeg die daar nog in de buurt komt is AS Roma (de werkgever van Maarten Stekelenburg): 95 miljoen euro.

Behalve naar de clubs keek La Gazzetta ook naar de salarissen van de spelers afzonderlijk. Daar is de volgende toptien uit op te maken. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's