Iniesta met Spanje terug op oude nest: 'Heel bijzonder'

Voor Andrés Iniesta is de interland Spanje-Georgië van dinsdagavond een bijzondere gelegenheid, want de wedstrijd wordt afgewerkt in Albacete, de stad waar de speler van Barcelona zijn eerste stappen als voetballer zette. Iniesta kijkt uit naar zijn terugkeer op bekende grond.

Iniesta met Spanje terug op oude nest: 'Heel bijzonder'

Iniesta (29) werd vlak bij Albacete geboren en speelde tot zijn twaalfde in de jeugdopleiding van de lokale trots, waarna Barcelona hem ontdekte en hem een plekje in de vermaarde jeugdacademie La Masia gaf. Daarmee werd de band van Iniesta met Albacete echter niet verbroken. Een groot deel van zijn familie woont nog steeds in en rond de stad. Bovendien vond het interlanddebuut van Iniesta, Spanje-Rusland in 2006, plaats in het stadion van zijn grote liefde.

'Voor mij is het heel bijzonder om met het nationale elftal in mijn eigen provincie te voetballen', blikt Iniesta vooruit op de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Georgië. 'Voor mij wordt het een weerzien met veel bekende gezichten. Er zullen ongetwijfeld veel familieleden en vrienden op de tribune zitten.' Spanje heeft tegen Georgië aan een punt genoeg om een WK-plaatsbewijs te bemachtigen. 'Ik hoop dat we de supporters kunnen plezieren met een overwinning', vervolgt Iniesta.

Vanwege zijn sterke band met Albacete stak Iniesta de gelijknamige club eind vorig seizoen de helpende hand toe. Door financiële problemen stond het water aan de lippen van de club en waren de spelers al tijden niet meer betaald. De Spaanse voetbalbond dreigde Albacete als straf terug te zetten naar de vierde divisie, maar op het laatste moment greep Iniesta in en betaalde uit eigen zak de achterstallige salarissen voor de selectiespelers. Daardoor bleef Albacete, dat in 2005 nog in de Primera División speelde, behouden voor de derde divisie van Spanje.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen