Iniesta jaagt op Champions League-record Seedorf

Reacties

Als Barcelona zaterdag beslag legt op de Champions League en Andrés Iniesta in actie komt, evenaart de spelmaker viervoudig winnaar Clarence Seedorf.

Iniesta jaagt op Champions League-record Seedorf

De ploeg van trainer Luis Enrique kan zaterdag het successeizoen bekronen met het winnen van de Champions League. Mocht Juventus worden verslagen, dan komt Iniesta (indien hij minuten maakt) op gelijke hoogte met Seedorf. De Barcelona-middenvelder stond binnen de lijnen in de gewonnen finales van 2006, 2009 en 2011. Zijn eerste finale won El Blanquito tegen Arsenal (2-1), waarna Manchester United er twee maal aan moest geloven (2-0 en 3-1). De 104-voudig Spaans international moest geen enkele keer het onderspit delven in het slotstuk van het Europese voetbalseizoen.

Seedorf speelde gedurende zijn imposante voetballoopbaan liefst viermaal een finale met de winnaar van het kampioenenbal. De vaardige middenvelder veroverde de Cup met de Grote Oren met Ajax (1995), Real Madrid (1998) en AC Milan (2003 en 2007). Iker Casillas, Samuel Eto'o en Fernando Hierro, Paolo Maldini, Carles Puyol, Raúl, Roberto Carlos en Victor Valdés waren ieder actief betrokken bij drie gewonnen finales.

Net als Iniesta hebben ook Barcelona-ploeggenoten Lionel Messi en Xavi de Champions League in drievoud op hun palmares staan. Bovenstaand duo kwam echter niet tijdens iedere finale in actie. Messi en Xavi kwamen tegen The Gunners in de eindstrijd namelijk niet in actie.

Het meespelen van de begaafde dirigent van de Catalanen is nog enigszins onzeker. Iniesta kampt volgen Catalaanse media met een lichte kuitblessure. De club is echter hoopvol over het meespelen van de 31-jarige sterspeler.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.