Infantino onder vuur: 'Realisme en geen illusies'

Reacties

In aanloop naar de presidentverkiezingen van de FIFA zijn de pijlen gericht op Gianni Infantino. Sjeik Salman Bin Ibrahim Al-Khalifa en Jérôme Champagne plaatsen vraagtekens bij de haalbaarheid van de ideeën van de secretaris-generaal van de UEFA.

Infantino onder vuur: 'Realisme en geen illusies'

Infantino is voorstander van een WK met veertig landen en beargumenteerde zijn standpunt donderdag nog maar eens bij een evenement van voetbalbond CONCACAF. 'Nog eens acht landen zouden in de ban zijn van het WK. Het zou het toernooi van een impuls voorzien en ook commercieel is het zeer interessant. Meer teams, meer wedstrijden, meer inkomsten', somde de Zwitser op.

Salman liet doorschemeren de plannen van de voormalige rechterhand van de geschorste UEFA-baas Michel Platini onrealistisch te vinden. 'In aanloop naar verkiezingen worden altijd veel beloftes gedaan, maar we moeten realistisch zijn.' In zijn presentatie noemde hij de voorstellen van Infantino 'onprofessioneel'.

Champagne ging nog wat verder in zijn kritiek aan het adres van Infantino. 'Mijn programma bestaat niet uit illusies. Ik prefereer het gebruik van feiten. We weten dat een WK organiseren met 32 deelnemers al moeilijk en kostbaar is en we weten ook dat de internationale voetbalkalender momenteel al complex is.'

Infantino ontkent dat het hem alleen te doen is om het binnenhalen van stemmen. 'Ik kreeg kritiek toen ik de voorstellen deed en er werd gezegd dat ik alleen stemmen wil kopen. Ik koop niets. Het is niet mijn geld, het is jullie geld. Het geld van de FIFA is van de nationale voetbalbonden.'

De FIFA-verkiezingen worden op 26 februari gehouden. Naast Infantino, Champagne en sjeik Salman zijn ook Prins Ali Al Hussein en Tokyo Sexwale in de race voor de hoogste positie binnen de wereldvoetbalbond. De KNVB beslist maandag welke kandidaat de steun van de Nederlandse voetbalbond krijgt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.