Ineffectief PSV sluit voorbereiding af met nederlaag in derby

PSV heeft een zwakke generale repetitie beleefd voor de strijd om de Johan Cruijff Schaal. De landskampioen verloor dinsdag in het Philips Stadion met 1-0 van FC Eindhoven in de 'Lichtstadderby'.

In de eerste helft oefende PSV grote druk uit op het doel van FC Eindhoven. Treffers bleven echter uit, hoewel Luciano Narsingh en Jürgen Locadia een aantal goede mogelijkheden kregen. Doelman Ruud Swinkels van FC Eindhoven, in het verleden actief voor PSV, onderscheidde zich in positieve zin met enkele reddingen. De mooiste kans was voor Luuk de Jong, die in de 37ste minuut voor een leeg doel miste, toen Swinkels al geklopt was.

Na rust speelde PSV met elf andere namen. Ook de verse krachten, onder wie Rai Vloet en Florian Jozefzoon, kregen het niet voor elkaar Swinkels te passeren. In de 62ste minuut was het aan de andere kant wél raak: Mart Lieder was er als de kippen bij om een rebound tot doelpunt te promoveren.  Vanzelfsprekend zette PSV alles op alles om een nederlaag te voorkomen, maar - het was een repeterend verhaal - Swinkels lag in de weg. Een treffer van Vloet werd nog afgekeurd wegens buitenspel.

PSV duelleert zondag met Feyenoord om de Johan Cruijff Schaal. De Eindhovenaren kunnen voor de elfde keer deze prijs winnen, waarmee ze hun eigen record zouden aanscherpen. Bekijk hier alle uitslagen van PSV in de voorbereiding.