Indrukwekkende reeks Espanyol ten einde

Espanyol verloor voor het eerst sinds 22 september (2-1 bij Recreativo) een duel in de Primera División. En Villarreal won voor het eerst sinds twee maanden op eigen veld.

UD Almeria-Espanyol 1-0
Almería maakte een einde aan de ongeslagen reeks van Espanyol. De bezoekers hadden veertien competitieduels op rij niet meer verloren. Maar drie minuten voor het eindsignaal riep Kalu Uche die serie een halt toe. Álvaro Negredo bracht bij de tweede paal een vrije trap van Bruno Saltor terug voor het doel, waar Uche van dichtbij toesloeg. De overwinning kwam Almería ook toe. De thuisploeg domineerde de wedstrijd, maar had grote moeite om doelman Iñaki Lafuente te passeren.

Villarreal-Deportivo la Coruña 4-3
Na drie opeenvolgende thuisduels zonder winst, pakte Villarreal weer eens drie punten. Tussen beide elftallen zat weinig verschil, maar Villarreal scoorde simpelweg iets vaker. Via Sergio en Pablo Amo was Depor nog wel op 0-1 en 1-2 gekomen, maar met twee treffers van Nihat en eentje van Giuseppe Rossi (foto) en Jon Dahl Tomasson kwam Villarreal in de tachtigste minuut op een 4-2 voorsprong. In blessuretijd verkleinde José Guardado het verschil nog, maar te laat om de ploeg van coach Miguel Angel Lotina te redden.

Espanyol heeft 36 punten en bezet nog steeds de derde plaats, maar moet vrezen voor Atlético Madrid, dat zondagavond laat met een zege op Valencia langszij kan komen. Villarreal is vierde met 35 punten. Almería is middenmoter met 23 punten, terwijl Deportivo voorlaatste is met zeventien punten.