Indonesië van bondscoach Huistra uit kwalificatie gehaald

Reacties

Vanwege politieke inmenging is het Indonesische elftal uit de kwalificatiecampagne voor het WK van 2018 in Rusland gehaald. De Aziatische voetbalbond (AFC) bevestigde dat het elftal van bondscoach Pieter Huistra die straf opgelegd heeft gekregen.

Indonesië van bondscoach Huistra uit kwalificatie gehaald

De FIFA is tot die sanctie overgegaan omdat de Indonesische autoriteiten te veel een vinger in de pap zouden hebben bij de Indonesische voetbalbond (PSSI). De AFC nam de sanctie over. Daarop zijn alle duels die nog op het programma stonden geschrapt.

Het conflict gaat terug naar februari, toen er een nieuwe Indonesische Super League werd opgericht. De regering wilde, in tegenstelling tot de voetbalbond, twee clubs de toegang tot die nieuwe competitie ontzeggen. Door de ontstane onenigheid legde de overheid vervolgens het hele seizoen stil.

De sanctie is geldig voor alle nationale ploegen die onder de auspiciën van de PSSI uitkomen, dus ook de jeugdploegen. Huistra was sinds mei technisch directeur én bondscoach. Al vanaf december was hij verantwoordelijk voor het technische beleid.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.