Individuele klasse PSV geeft de doorslag tegen FC Utrecht

Reacties

Het surplus aan individuele klasse heeft PSV in Stadion Galgenwaard drie punten opgeleverd: 1-5. Memphis Depay en Adam Maher (foto) lieten op bezoek bij FC Utrecht zien helemaal terug te zijn; Depay van zijn liesblessure, Maher van de vormdip die hem vrijwel het gehele vorige seizoen parten speelde.

Individuele klasse PSV geeft de doorslag tegen FC Utrecht

Depay maakte donderdag in de Europa League-wedstrijd tegen Panathinaikos (1-1) al zijn rentree, die de twintigjarige linksbuiten meteen bekroonde met de enige PSV-treffer. Zondag bewees hij dat hij gewoon in staat is op dezelfde weg door te gaan als vóór zijn kwetsuur, toen de aanvaller in zijn eerste acht optredens voor de Eindhovenaren al goed was voor acht doelpunten. Die toonden tevens aan dat zijn goede optreden op het WK geen toevalstreffer was.

Dat bleek in Utrecht opnieuw. De negende goal van de Oranje-internatioal bleef na zes minuten nog uit, toen Mark van der Maarel hem met een ultieme tackle het scoren belette. Ruim een kwartier later zorgde de Utrechtse rechtsback met een overtreding op Luuk de Jong - en zijn tweede gele kaart - ervoor dat Depay vanaf elf meter alsnog zijn negende treffer in deze competitie maakte. Vlak voor rust hing nummer tien zelfs in de lucht, toen Depay een weergaloze poging vanaf zestig meter op de lat zag belanden.

De zege van PSV was toen al veiliggesteld. Jorrit Hendrix had immers kort na de 0-2 van Depay de wedstrijd in het slot gegooid, nadat hij bij een uitbraak oog in oog met doelman Jeroen Verhoeven in twee instanties had gescoord. Net als Depay had ook Maher de marge nog verder kunnen opvoeren. Hij verzuimde echter zijn openingsgoal in de twaalfde minuut, uit een prima voorzet van Jetro Willems, een vervolg te geven.

Na twaalf minuten opent Adam Maher de score voor PSV tegen FC Utrecht, met zijn zevende competitietreffer van dit seizoen.
Na twaalf minuten opent Adam Maher de score voor PSV tegen FC Utrecht, met zijn zevende competitietreffer van dit seizoen.

Desondanks liet ook de 21-jarige middenvelder opnieuw zien de weg omhoog weer te hebben ingezet. In zijn eerste jaargang oogstte de van AZ overgenomen spelmaker vooral nog kritiek, dit seizoen valt hij weer op in positieve zin. In de laatste vier duels was Maher goed voor liefst vijf goals en twee assists. Het was slechts te danken aan zijn eigen onzorgvuldigheid en goed ingrijpen van Verhoeven dat die cijfers tegen de tien spelers van FC Utrecht niet nog indrukwekkender werden.

Dankzij de aanwezige individuele klasse was PSV na nog geen half uur al zeker van de de drie punten, iets wat de ploeg van trainer Phillip Cocu tegen Panathinaikos nog had nagelaten. De derde zege op rij – die tegen Excelsior en AZ ook al tot stand kwamen door drie treffers in een kort tijdsbestek – kwam ondanks een schitterende kopbal van Ruud Boymans nooit meer echt in gevaar, zeker niet toen Christian Kum tien minuten voor tijd uit een voorzet van Willems de bal nog over zijn eigen keeper in het net kopte.

Wijnaldum
Met zijn eerste uitzege in de Eredivisie sinds 24 augustus (1-3 bij Ajax) verstevigde PSV de koppositie door het gat met de landskampioen weer op vier punten te brengen. Bovendien zagen de Eindhovenaren na een uur Georginio Wijnaldum terugkeren en vlak voor tijd na een counter zelfs nog de 1-5 maken. Een knieblessure had de 23-jarige aanvoerder tegen AZ en Panathinaikos nog aan de kant gehouden. Met zijn rentree nemen de opties van Cocu alleen maar toe. FC Utrecht staat voorlopig twaalfde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.