Inbreng Van der Vaart levert HSV nog geen punten op

Twee keer stond Rafael van der Vaart aan de basis van een doelpunt, maar zijn rentree voor Hamburger SV leverde bij Eintracht Frankfurt niet het gewenste resultaat op (3-2).

Met de komst van verloren zoon Van der Vaart gloorde er weer hoop bij het afgegleden HSV. Trainer Thorsten Fink ging niet mee in de euforie. 'Wij zijn geen FC Van der Vaart.' Hoewel hij het liever anders had gezien, kreeg de Zwitser zondag de bevestiging tegen Eintracht Frankfurt.

Van der Vaart speelde wel een opvallende rol in zijn hernieuwde optreden voor Die Rothosen. Op slag van rust stond hij met een corner aan de basis van de treffer van Heiko Westermann, zoals hij na ruim een uur ook het doelpunt van Heung-Min Son voorbereidde.

Maar genoeg voor een succes was dat niet. In beide gevallen ging het om de aansluitingstreffer, omdat Eintracht Frankfurt een positieve marge van twee goals had opgebouwd.

Hamburger SV kon na de 3-2 het gat niet helemaal dichten. Daarbij speelde een rol dat de ploeg van Fink – die na rust naar de tribune werd gestuurd na kritiek op de leiding - de tweede helft met tien man speelde na de rode kaart voor Petr Jirácek. De Tsjech werd van het veld gestuurd na een zware charge op Anderson.

Maar opvallend genoeg had Hamburger SV zeker nog kansen de wedstrijd een positieve draai te geven. Zo faalde invaller Dennis Diekmeier oog in oog met keeper Kevin Trapp, die daarmee puntenverlies voor Eintracht voorkwam.

Hamburg staat zonder punten op de laatste plaats met 1899 Hoffenheim, dat zondag met 5-3 ten onder ging bij SC Freiburg. Eintracht Frankfurt kwam door de zege op gelijke hoogte met koploper Bayern München.

Overige uitslag: SC Freiburg – 1899 Hoffenheim 5-3 Foto: VI Images